4 razloga zbog kojih snažne žene imaju bolje veze

Snažnim ženama nije potrebna veza kako bi im potvrdila njihovu vlastitu vrijednost i one mogu funkcionirati samostalno u ovom svijetu. Međutim, kada su u vezi, snažne žene unose svoje pozitivne osobine u partnerstvo i djeluju kao ljepilo koji sve drži na okupu.

Iako se spolja čine kao “tvrd orah”, snažne žene znaju kako izraziti osjećaje i vole bezuvjetno. Ipak, sljedeće stvari rade drugačije, a zbog toga njihove veze imaju tendenciju da budu bolje i stabilnije.

Preuzima odgovornost nad svojim emocijama

Snažna žena ne krivi partnera zbog načina na koji se ona osjeća; ona preuzima kontrolu nad svojim emocijama. Naravno, to ne znači da dopušta partneru da gazi po njenom srcu. Snažna žena nikada ne izigrava žrtvu. Ako postoji nešto o čemu želi da raspravi, ona to radi na otvoren i iskren način, bez uzrokovanja emotivnog zemljotresa. Ona ne bježi od svojih emocija, ali se i ne “valja” u samosažaljenju. Nosila se s mnogobrojnim izazovnim situacijama u životu pa samim tim zna i kako da premaši prepreke koje se mogu pojaviti u vezi.

Prihvaća partnera svim srcem

Snažna žena ne pokušava da promijeni partnera – ona ga voli onakvog kakav je. S obzirom na to da snažna žena voli i poštuje samu sebe, sasvim joj je lako da zavoli i poštuje druge. Ugodno joj je u njenoj koži i želi da i partner osjeti tu dozu samopouzdanja. U najvećem broju slučajeva, snažna žena prošla je kroz mnogobrojne probleme dok je naučila kako da se osjeća lagodno sa samom sobom i shvaća da je partneru potreban neko tko će ga voljeti zbog toga kakav je. Na kraju, zašto bi i bila s njim u vezi, ako joj se on ne sviđa sa svim svojim prednostima i manama?

Otvoreno izražava svoje osjećaje

Snažna žena ne vidi problem da s partnerom podijeli najveće tajne i najdublje, kao i najmračnije, emocije. Kada je u vezi, ona zahtijeva da se priča o osjećanjima. Jasno joj je da su njene emocije prioritet na koji se treba obratiti posebna pažnja, ali i da su emocije partnera jednako bitne. Također, ona vjeruje da veza može funkcionirati jedino ako oba partnera otvoreno i iskreno komuniciraju o vlastitim osjećanjima, jer upravo to gradi povjerenje u vezi.

Ne oslanja se na partnera da bi bila prihvaćena

Snažnoj ženi nije potreban bilo tko da je prihvati, kako bi se ona osjećala zadovoljna samom sobom. Uradila je sav neophodan “posao” kako bi se u sebi osjećala ispunjenom, ali je i u potpunosti svjesna da lični razvoj nikada ne prestaje. Ona svakodnevno prakticira ljubav i brigu prema sebi na određen način, jer zna da je potrebno da eliminira negativnu energiju iz svog života kako bi imala uspješnu vezu. Ona sve u životu radi iz ljubavi i suosjećanja, kako prema sebi tako i prema drugima.

Autor: minimagazin.info