Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

4 vrste ponašanja koja dovode do razvoda

Kako to uvijek biva, istraživači su došli do zaključka kako postoje četiri vrste ponašanja, koja dovode do razvoda.

Kako to uvijek biva, istraživači su došli do zaključka kako postoje četiri vrste ponašanja, koja dovode do razvoda: krivica, eskalacija, devalvacija i otuđenje.

Zamislite sad ovo, na osnovu ovih znakova, za samo 15 minuta komunikacije, stručnjak za veze može s 90 posto točnosti predvidjeti hoće li partneri i dalje biti zajedno i za pet godina. Ova ponašanja su naučena ponašanja, pa možete njegovati ponašanja koja jačaju veze, a ne ona koja uništavaju brak, piše stil.kurir.rs.

Optužbe

Jednostavno rečeno, jedan od glavnih razloga za raspad braka je tendencija da okrivite svog partnera, a da nemate potpune informacije. Nužno je prvo postavljati pitanja umjesto da donosite zaključke, a još gore je, kriviti partnera.

Ako želite zadržati zdrav i odnos pun ljubavi s partnerom, naučite kako mu vjerovati i prestanite uvijek pretpostavljati najgore o njemu/njoj!

Eskalacija

Postoje ljudi koji su više zainteresirani za obranu vlastitog stava i prebacivanje krivice na svog partnera. Ovakvo ponašanje u većini slučajeva stvara određeni obrambeni mehanizam koji ne samo da ne donosi nikakvu korist, već i uništava odnos.

Uvijek se potrudite doći do razumijevanja, a zatim zajedno radite na pronalaženju rješenja problema. Ovo će vam pomoći da kontrolirate svoje emocije tijekom sukoba.

Obezvređivanje

Ovo ponašanje – kao i ostala – jednostavno pojačava dinamiku pobjede i poraza koja na kraju dovodi do neuspjeha u 90% slučajeva. Kada obezvrijedite partnera, diskreditirate ga i činite slabijim. Zatvarate oči pred pozitivnim kvalitetama, fokusirajući se umjesto toga na negativne aspekte, pretpostavke i predrasude, poigravajući se s nečijim samopouzdanjem.

Nasilnik može pobijediti u nekoliko bitaka, ali najčešće će u ratu velikih razmjera biti poražen kada partner jednostavno više ne bude mogao podnijeti obezvređivanje i ode.

Otuđenje

Ova navika se sastoji u činjenici da osoba neprestano odbija učiniti bilo kakve napore kako bi riješila postojeći problem. Ponekad je ponašanje pasivno-agresivno, na primjer, namjerna tišina, a ponekad je otvoreno agresivno. Partner može zalupiti vratima i otići, dok se ova druga strana pita je li konačno napušten ili nije. Bilo koje od ovih ponašanja uključuje kontrolni mehanizam dizajniran da manipulira partnerom i oduzme mu neku moć ili bar stvori izgled nemoći.

Ako želite da vaša veza izdrži test vremena, onda je na vama kako da je vodite u pravcu u kojem želite. To znači da vi i vaš partner morate nužno zajedno rješavati postojeće probleme i činite sve kako biste zadovoljili potrebe jedni drugih. Da biste preživjeli sve poteškoće, treba postati jedan tim.

Više

Seks i osjećaji

Osobe koje imaju stresan život ponekad dožive da se njihovi svakodnevni problemi preliju u krevet i unište seksualnu želju.

Seks i osjećaji

Znate li išta o swinganju, osim što imate najvjerojatnije pretpostavku da je to zamjena za varanje?

Zanimljivosti

Izgradnja pouzdanih, jakih i, što je najvažnije, dugotrajnih odnosa nije lak zadatak.

Zanimljivosti

Ako vam je potrebna inspiracija za prvi (ili nevažno koji po redu) spoj s omiljenom osobom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.