5 jednostavnih koraka za sjajne nokte i njegovane ruke

Male stvari čine razliku. Pomno njegovana ruka daje novu dimenziju samopouzdanja. Naše ruke su svakodnevno izložene. Pogledima. Zato njihovoj njezi trebamo posvetiti pažnju tijekom cijele godine. Što vaše ruke govore o vama?

5 koraka za sjajne nokte i njegovane ruke:

1. Skidanje starog laka za nokte

Skidanje dotrajalog laka za nokte, treba obaviti pažljivo. Bilo da se radi o gelu, trajnom ili običnom laku, vrlo je važno učiniti to tako da se što manje ošteti ploča nokta. Zašto je to bitno? Vrlo jednostavno. Kuća bez temelja nije čvrsta kuća. Svaki korak u manikuri, priprema je za sljedeći korak, a vodi nas ka krajnjem cilju – predivnoj ruci.

2. Priprema nokta

Kod pripreme nokta, isti se oblikuje na željenu dužinu i odgovarajući oblik. Najprirodniji efekt kod biranja oblika, postići će se tako da se zrcalno prati oblik korijena nokta. Nakon toga, nježno se potiskuje kutikula, i odstranjuje isključivo višak. Sve više je previše, dovodi to mikro-ozljeda, potencijalnih upalnih procesa, infekcija ili u najgorem slučaju oštećenja matriksa nokta, a samim time i njegove ploče.

studio lady 1

3. Odabir boje

Iako odabir boje zvuči poprilično jednostavno, ponekad to baš i nije. Koliko nijansi crvenog ruža postoje, a koliko nijansi crvenog ruža vam baš pristaje? Potrebno je odabrati boju koja odgovara podtonu kože, najčešće biranim odjevnim kombinacijama, eventualnim poslovnim prilikama, ali i osobnim preferencijama. Ponekad je uskladiti sve te parametre zaista jednostavno, a ponekad malo zahtjevnije.

4. Lakiranje

Nakon pripreme nokta i odabira boje, lakiranje je pravi mačji kašalj. Obavezno se nanosi baza. Ona štiti nokat, ali i lak. Boja se nanosi u dva sloja, za savršenu punoću i gustoću teksture. A završni sloj je nezaobilazan kako za finalni sjaj, tako i za maksimalno osiguranje dugotrajnosti laka. Potrebno je samo paziti da rubovi budu uredni, a lak lakiran što je više moguće uz kutikulu.

studio lady 2

5. Njega

Njega je šlag na torti. Njegujuće ulje umasirano u kutikulu nokta ima višestruku korist. Hrani matriks nokta, kožicu oko nokta čini još urednijom, a lak još mrvicu sjajnijim. Za kraj krajeva, hidratantna krema za ruke. I evo ih! Savršene!

Colors used:
O.P.I. GelColor u nijansi Got the blues for red, O Suzi mio, Pompeii purple

Autor teksta: www.studio-lady.com

Facebook Studio Lady