Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

5 moćnih savjeta za motivaciju

Ako ste izgubili nekadašnju volju i elan, bilo da je u pitanju osobni ili profesionalni dio života, vrijeme je da to promijenite.

Ako ne postižemo uspjehe, osjećamo se neispunjeno i nesretno. Motivacija je ono što pokreće ovaj svijet, a možemo je dobiti iz svake naše akcije. U pitanju je snažna sila koja nas pokreće, daje nam energiju i snagu onda kada smo najslabiji. Motivacija je stanje ili proces unutar pojedinca koji potiče, održava i usmjerava ponašanje prema određenom cilju.

Ako ste izgubili nekadašnju volju i elan, bilo da je u pitanju osobni ili profesionalni dio života, vrijeme je da to promijenite. Sve što trebate uraditi je da pratite naredne korake, piše Profitiraj.hr.

Vjerujte u sebe

Bez samopouzdanja, motivacija nema nikakvu snagu. Ako ne vjerujete u sebe i svoje sposobnosti, ništa nije moguće. Morate sebi govoriti “DA, JA TO MOGU“, prije nego što počnete bilo što raditi.

Zamišljajte uspjeh

Uspjeh je uistinu najveći pokretač, pa čak i kada ga samo zamišljamo. Pokušajte prije svakog posla zamisliti sebe kako ste to već (uspješno) uradili.

Gledajte širu sliku

Ponekad je samo potrebno promijeniti način razmišljanja. Zastanite na sekundu, zakoračite unazad i duboko udahnite. Razmislite o sljedećem: Što vam je dugoročni cilj? Koliko ste udaljeni od njega i koliko je on važan? Ove jednostavne vježbe će vas i te kako pokrenuti.

Napravite kratkoročne ciljeve

Mnogo je lakše stići do kraja puta ako tijekom putovanja postavljamo kratkoročne, dnevne ciljeve. Svaki dan osmislite novi pokretač, bilo da je to odluka da ustanete ranije, uradite više taj dan na poslu ili da se krenete hraniti zdravo.

Budite organizirani

Organizacija je krucijalna kod motivacije, jer je motivacija poprilično linearna. Vaš um najbolje radi kada se može napuniti najbrže moguće, kada zna gdje je, zašto i kako nešto radi. Osmislite plan kako bi vaš um napravio ispravne konekcije i pomogao vam prijeći svaku prepreku.

Motivacija je ona iskra koja nam pomaže ostvariti ciljeve i ispuniti snove.

Ne propustite

Seks

Poduzimajući nekoliko pripremnih koraka, seks tijekom menstruacije možete učiniti jednako ugodnim kao i u bilo koje drugo doba mjeseca.

Duh i tijelo

Emocionalna inteligencija podrazumijeva sposobnosti prepoznavanja, razumijevanja i upravljanja vlastitim emocijama te emocijama drugih polazimo li od točke poslodavca.

Budi fit

U većini slučajeva, osjećaj dehidracije jednak je osjećaju žeđi. No ipak, ponekad bi taj osjećaj mogao izostati ili bi vas tijelo moglo upozoriti na...

Drama Queen

Jeste li ikada imale osjećaj da vas neka osoba emocionalno iscrpljuje? Nakon razgovora s njom ostanete prazni, umorni i živčani?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.