Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kućni ljubimci

5 najboljih pasmina za žene

Na temelju glasanja 2300 žene vlasnice pasa, donosimo vam 5 najboljih pasmina za žene.

Biti vlasnik psa jedna je od najzahvalnijih stvari na svijetu; međutim, nije svaka pasmina savršena za svaki tip osobe. Različite pasmine imaju vrlo različite tipove karaktera, stoga su više prikladne vlasnicima sa sličnim karakterom.

Postoje određene pasmine koje su daleko prikladnije za ženski karakter nego za muškarce. Neki psi na ovom popisu, poput francuskog buldoga, smatraju se psima “čuvarima”, što ih čini nekim od najboljih pasa za žene koje traže i zaštitu i prisnost. Drugi psi su savršeni za žene s aktivnim životom ili obiteljima jer su energične i izuzetno prijateljske.

Na temelju glasanja 2300 žene vlasnice pasa, donosimo vam 5 najboljih pasmina za žene.

Zlatni retriver

Zlatni retriver već dugi niz godina spada među top 5 najpopularnijih pasmina na svijetu što nas i ne čudi jer imaju prekrasan prijateljski karakter koji osvaja sve u njihovoj blizini. Predani su i odani svojim vlasnicima i njihovim obiteljima i ova pasmina će odgovarati svima, bili sami ili imali veliku i brojnu obitelj.

Zlatni retriveri su aktivni i drage volje će sudjelovati u džogiranju, šetanju, vožnji biciklom, ili bilo kojoj drugoj aktivnosti koju imate. Pored svog odličnog karaktera, ovi psi su i apsolutno prekrasni.

Labrador retriver

Labradori su najpopularniji kućni ljubimci na svijetu kod žena, muškaraca i obitelji. Ovi psi osvajaju svojim karakterom već dugi niz godina i ne čudi nas da su zauzeli mjesto pri samom vrhu još jedne liste najpopularnijih pasa.

Ovi psi odlično se slažu sa svima, djecom, ženama, muškarcima, drugim psima i drugim kućnim ljubimcima.  Najviše im odgovara aktivan život koji vole provoditi u prirodi. Idealan su partner za sve fizičke aktivnosti i hobije koje možete imati i labradori naprosto obožavaju vodu. Odlični su plivači i možete biti sigurni da će uživati u kupanju.

Mops

Mops je mala pasmina kratke njuške koja je uzgajana s ciljem da bude najbolji mogući kućni ljubimac. Ukoliko tražite ljubimca kojeg nije teško održavati te kojem ne treba previše dnevne aktivnosti, mops je pasmina za vas.

Ovi psi obožavaju društvo i generalno su veoma prijateljski i nježni. Izuzetno je bitno da svog mopsa nabavite od kvalitetnog i uglednog uzgajivača koji vodi brigu ne samo o izgledu psa, već i o njegovom karakteru i zdravlju. Psi kratke njuške mogu biti boležljivi i imati puno problema ukoliko dolaze iz nekvalitetnog uzgoja.

Cavalier King Charles španijel

Ova pasmina dolazi iz porodice španijela te većina ljudi zapravo ne zna koliko su ovi psi zaista aktivni. Oni imaju sportski i lovački pedigre te iako se većinom drže kao kućni ljubimci, neke od tih karakteristika mogu biti veoma izražene.

U ulozi kućnog ljubimca, ovi psi su nježni, ljupki i naprosto preslatki. Najdraža stvar na svijetu im je provoditi vrijeme u krilu svoje vlasnice i uživati u satima i satima maženja i češkanja. Kada su vani, ovi psi su izuzetno brzi i imaju fenomenalan lovni instinkt. Nije ni čudo da se mnogo vlasnika ovih pasa odlučuje za agility natjecanja.

Francuski buldog

Ova simpatična mala pasmina odličan je kućni ljubimac te je pravi mali alarm za prolaznike. Možete biti sigurni da će vas vaš francuski buldog obavijestiti ako se bilo tko približava vašoj kući.

Popularni “Frenchie” je pri samom vrhu lista najpopularnijih pasmina svijeta već dugi niz godina radi svojeg prijateljskog karaktera i privrženosti vlasniku. Ovi psi će htjeti ići gdje god vi idete te će biti poput vaše sjene. Ovo je također pasmina kratke njuške stoga je bitno da svog psa nabavite od respektabilnog i registriranog uzgajivača.

Pročitajte još

Advertisement