5 prepreka dobrom seksu

seks liječi

Ponekad nam se nameću pitanja i problemi u kojima se pitamo tko je točno u pravu – vi ili partner? Kako riješiti nesuglasice oko seksualnog života te je li sve u redu s nama ako nemamo spontanu želju za seksom kao naša frendica? Sve je u redu s vama, bez brige! Kako bi vam olakšali još više donosimo vam nekoliko primjera o problemima s kojima se skoro svaki par susreće te kako ih riješiti.

Što smeta dobrom seksu?

Zaštita

Kada ne želite koristiti pilule, a frajer misli kako kondomi ubijaju želju za seksom, postavlja se pitanje tko je zapravo odgovoran za zaštitu. Vrlo često ovakve situacije mogu voditi do brojnih nesuglasica i rasprava te narušiti skladan odnos u vezi. Najbolje rješenje je razgovarati zašto ne želite koristiti određenu kontracepciju te napravite plan u kojem ste oboje odgovorni u sigurnom seksu.

Neusklađeni seksualni nagon

Svatko ima drugačiji seksualni nagon i vrlo je lako naći se u situaciji kada ne možete uskladiti svoje želje. Koje je rješenje? Upoznajte međusobno seksualnu prošlost i prilagodite se sadašnjoj seksualnoj potrebi. Npr. ako je vašem partneru seks potreban svaki dan, a vama jednom tjedno, drage naše, dajte mu češće. Oboje ćete biti zadovoljniji i sretniji! A ne zaboravite i manje pod stresom.

Bolni seks

Mnoge žene osjećaju bol tijekom seksa. To je zapravo vrlo česta pojava kod žena zbog nedostatka lubrikacije. Koristite lubrikante, ulja, što god vam više odgovara. Ukoliko bol i dalje ne prestaje posjetite ginekologa.

Smijeh tijekom seksa

Tko bi rekao da je smijeh tijekom seksa takav problem? Ako se jedna osoba počne smijati vrlo često se partner/ica naljuti. Netko se može početi smijati zbog neugodnosti, nesigurnosti, nervoze… Objasnite partneru zašto se smijete te poradite zajedno na „problemu“ kako bi vam obojima bilo što ugodnije.

Nedostatak planiranja

Mnogi parovi vjeruju kako se seks mora dogoditi odjednom, samo iz želje te je to jedan od razloga zašto se sve planira osim seksa. Spontana želja je najčešća u početku veze kada ne možete skinuti ruke jedno s drugoga, ali nažalost ta želja ne traje vječno. Istraživanja pokazuju kako samo jedna od četiri žene doživljava spontanu želju za seksom, a ostalima je potreban poticaj za uzbuđenjem. Mnoge žene se pitaju je li sve u redu s njima ako ne osjete spontanu želju za seksom – da! Sve je u redu s vama! Napravite s partnerom vaš mali seks planer i život će vam biti uzbudljiviji.

 

Anja Mihaljević