5 savjeta za preživljavanje sezone vjenčanja

Poklon, vaša haljina, cipele koje idu uz tu haljinu, odgovarajuća torbica i nakit samo su dio stvari koje ćete kupiti za prvo od vjenčanja vaših prijatelja ili rođaka u sezoni koja je krenula. Pritom se ne želite pojaviti raščupani i umorna lica, pa bi kozmetičarka i frizerka svakako bile spas za vaš “vjenčani imidž”.

Evo nekoliko naputaka kako ispuniti sve dužnosti gosta na vjenčanju, pritom se i dobro “skockati”, a ne – bankrotirati…

Kupujte rano, štedite puno

Odredite koliko želite potrošiti i onda nekoliko mjeseci unaprijed gledajte da kupite poklon za mladence koji je unutar vašeg budžeta. Kupnjom u zadnji čas, sigurno ćete potrošiti više nego što ste planirali. Ako pet mjeseci prije vjenčanja kupite cjenovno prihvatljiviji poklon, možda vam ostane novaca i za manikuru.

Nešto posve osobno

Na trošak za vjenčani poklon svi računaju, ali nemojte zaboravite na proslavu zaruka, momačku, djevojačku i ostale zabave u čast budućih mladenaca na kojima također morate donijeti neku “sitnicu”. Predlažemo da smislite originalan, osoban i jeftin poklon.
Mladence znate već neko vrijeme? Možete uokviriti neku njihovu staru sliku iz dana dok su još “dejtali” i imate jeftin a opet poseban poklon. Ako nemate takve dokaze iz prošlosti, vino je uvijek dobar poklon prije vjenčanja jer svi žele nazdravljati i veseliti se.

Jeftine karte

Vjenčanja koja nisu u vašem mjestu stanovanja su dodatni trošak, a mladenci ne plaćaju baš sve. Ako se radi o putovanju na koje morate avionom, mjesecima budite stand by i čekajte jeftine karte. Ako pak na vjenčanje planirate autom ili autobusom, kontaktirajte još neke uzvanike pa se svi potrpajte u jedan auto i podijelite troškove.

Haljina za djeverušu

Bilo da ste djeveruša, kuma ili vam je mladenka jednostavno odredila što morate obući (što vam se naravno ne sviđa) – pokušajte ne paničariti, već smanjite štetu. Ako ste s ostalim frendicama morali kupiti haljinu (koju naravno više nikad nećete obući) pokušajte ju nakon vjenčanja jeftino prekrojiti u nekakvu ljetnu haljinicu. Tada je možda obučete još koji put.

Kuma u većini slučajeva mora ispunjavati mladenkine želje, tj. ne nositi crno, bijelo i ništa u boji vjenčanja. Ako su to boje koje većinom nosite, onda ste nadrapali. Ipak pokušajte odabrati haljinu u boji koju ćete još jednom nositi ili kupite zanimljiv materijal i dajte nekom da sašije kreaciju koja će odgovarati i vama i mladenki.

Gdje prespavati

Ako mladenci ne plaćaju smještaj tada ste u još dubljim troškovima. To riješite tako da se raspitate o jeftinom smještaju i udružite se s još nekim tko dolazi iz drugog grada. Tako će se troškovi svesti na minimum.
Ako ste uspjeli uštedjeti poslušavši neke od naših savjeta, slobodni ste bezbrižno flertovati s nekim od zgodnih uzvanika.