5 serija uz koje možete “pustiti mozak na pašu”

Donosimo vam neke serije uz koje ćete, možda, i pustitu suzu…

Bold Type

Bold Type je američka komično-dramska televizijska serija koju je stvorila Sarah Watson, a producirala Universal Television za Freeform. Inspirirana je životom i karijerom bivše glavne urednice magazina Cosmopolitan Joanne Coles, koja ujedno služi i kao izvršna producentica serije.

Jane Sloan (Katie Stevens), Kat Edison (Aisha Dee) i Sutton Brady (Meghann Fahy) su mlade, obrazovane, ambiciozne, atraktivne i moderne žene.

Sve tri rade za “Scarlet”, globalni ženski časopis sa sjedištem u New Yorku. Imaju zahtjevnu šeficu koja je i urednica časopisa, ali uspijevaju da se izbore s njenim zahtjevima i obavljaju dobro svoj posao.
Vesele suradnice i drugarice pomažu jedna drugoj u snalaženju sa životnim izazovima. Sve tri slijede svoje profesionalne ciljeve, tragaju za pravim ljubavima i otkrivaju tko su one zapravo. A najmudrije razgovore vode – nećete vjerovati, u garderobama!

Younger

Američka komično-dramska televizijska serija koju je stvorio i producirao Darren Star, zasnovana je na istoimenom romanu iz 2005. godine Pamele Redmond Satran. Serija prati priču o Lizi Miller, ženi koja se u četrdesetima odluči vratiti gradnji svoje karijere. Kćerka odlazi na faks, muž je ostavlja zbog druge, a njoj je potreban novi početak.

Ta ideja se pokazala neizvedivom jer su joj godine predstavljale problem. Tko će zaposliti samohranu majku nakon 15 godina pauze? Međutim, sve se mijenja kada mladolikoj Lizi priđe Josh koji je uvjeren da je u dvadesetima isto kao i on.

This is us

Potresna i emotivna priča trojkama, njihovim borbama i divnim roditeljima. Radnja serije vrti se oko života i povezanosti nekoliko članova obitelji koji dijele isti rođendan te njihovih međusobnih karakternih sličnosti i različitosti.

Nakon televizijske premijere serija je pobrala hvalospjeve kritike i publike te bila nominirana u kategoriji najbolje dramske serije za prestižne televizijske nagrade Emmy i Zlatni globus. Američki filmski institut proglasio ju je najboljim televizijskim programom godine. Glumačka postava posebno je hvaljena – Mandy Moore i Chrissy Metz dobile su nominacije za Zlatni globus u kategoriji najbolje sporedne glumice, dok je Sterling K. Brown osvojio nagradu Emmy u kategoriji glavnog glumca u dramskoj seriji.

American housewife

Nakon što se Katie sa svojom malom obitelji preselila u novi grad – Westport, njena svakodnevica potpuno se promijenila. Odjednom se našla među bogatim, pretencioznim i pomalo arogantnim domaćicama koje čine sve kako bi se prikazale kao savršene supruge i majke.

Katie i njen muž Greg imaju troje djece – najstariju kćer Taylor koja se pokušava uklopiti u novo društvo, sina Olivera i Annu-Kat koja je miljenica cijele porodice. Ova vesela obitelj morat će da pronađe način kako da se uklopi u novu sredinu u kojoj je najbitnije biti bogat i popularan.

Rules of Engagement

Ovdje imamo ljubavne i prijateljske odnose prikazane na vrlo komičan način. Serija prati jedinstven odnos između Jeff i Audrey – para u višegodišnjem braku te zaručnika koji čine Adam i Jennifer i vječitog neženje Russella.

Dok se Jeff svim silama trudi skinuti bračne okove koje mu nameću svakodnevne obaveze njegove žene, famozni frajer Adam je zadovoljan svojom vezom.

Jesu li kokice već spremne?