Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
pixabay.com

Seks

6 bizarnih činjenica o prijevarama

Pročitajte par zanimljivosti koje smo pronašli za vas.

Ako ste željni bizarnih činjenica kojima se zabavljaju znanstvenici, a vezane su za našu varalačku prirodu, pročitajte par zanimljivosti koje smo pronašli za vas.

1. Facebook može poticati nevjeru

Nova studija objavljena u Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking sugerira kako Facebook pomaže u ponovnom spajanju starih prijatelja, što može dovoditi do više avanturica, prekida pa i razvoda. Nije ni čudo što se toliko “špijunira” tko koga lajka!

2. Francuzi su varalice

Iako tvrde kako su najbolji ljubavnici, Francuzi definitivno ne tvrde da su i najvjerniji. Anketa je pokazala kako većina muškaraca i trećina žena priznaje kako je prevarila partnera. Nevjera je u porastu od 1970. -tih kada je nevjeru priznavalo samo 19% Francuza.

3. Glumljeni orgazam

Jedna od studija je pokazala da ako partner ili partnerica glume orgazme, postoji velika mogućnost da se prava akcija odigrava u nečijem tuđem krevetu.

4. Sperma kamikaza

Klinička seksologija doktorica Lindsey Doe izjavila je za The Daily Mail kako sperma otkriva sumnja li muškarac da ga partnerica vara. 40% ejakulata je, kako ga ona zove, “ sperma kamikaza” napravljena kako bi blokirala tuđu spermu u oplodnji jajne stanice. Kada muškarac posumnja u prijevaru, proizvodi više takve sperme.

5. Muškarce s dubljim glasom doživljavaju kao varalice

Volite da vam onim, dubokim glasom, šapuće na uho? U istraživanju objavljenom u Evolutionary Psychology, žene se boje kako muškarci dubljega glasa više varaju. Isto tako, muškarci sumnjaju kako žene piskutavih, viših glasova varaju više. Pojednostavljeno – dublji glas više testosterona, a kod žena- više estrogena, viši glas.

6. Plavuše češće varaju

Poznati je stereotip kako se plavuše se više zabavljaju. Prema istraživanju CheaterVille.com vezanim za pitanje kako boja kose utječe na prijevaru, 42% žena koje su varale svoje partnere bile su plavuše. Nakon njih, s 23%, slijede crvenokose, 20% smeđokose te crnke s 20%. E sad, ne znamo jesu li prirodno plavuše. Istraživanje nije to ispitalo.

Ne propustite

Seks i osjećaji

Kada govorimo o rodovima ili seksualnim orijentacijama, danas postoje mnoge, što nije čudno da značenja nekih može zbuniti.

Savjeti stručnjaka

Uz sve tabue i zablude koje okružuju žensko intimno zdravlje i daju krivu perspektivu u kritičkim raspravama, teško je odvojiti istinu od mitova.

Seks

Obdareni ili ne, ako „On“ ne stoji, od seksa ništa.

Seks

Malo smo istražili najčešće mitove i istine o seksu u dugotrajnim vezama te vam donosimo 8 najčešćih mitova u nastavku teksta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.