Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks i osjećaji

7 stvari koje ne biste trebali raditi nakon prekida

Donosimo vam par savjeta koje biste trebali pratiti u prvih mjesec dana nakon prekida kako biste uspješno prešli preko raskida.

Olakšanje, zbunjenost, slomljeno srce, tuga…  Različite su to, ali i normalne reakcije nakon prekida. Iako su možda završile sporazumno, na zdrav i krajnje korektan način, sigurno ćete danima, pa čak i mjesecima razmišljati o vezi i bivšem partneru.

Donosimo vam par savjeta koje biste trebali pratiti u prvih mjesec dana nakon prekida kako biste uspješno prešli preko raskida.

Recite NE baladama i tužnim pjesmama

Ne, Celine Dion, Adele i slične tužaljke nisu pjevači koje želite slušati nakon raskida. Tužna ili romantična glazba samo će pogoršati stvari, a možete slušati podcaste ili audio knjige.

Izbjegavajte negativno pričati o bivšem partneru

Ako vi i vaš bivši imate istu grupu prijatelja, a ako ste dugo bili skupa, vjerujemo da je upravo to slučaj, negativne priče će na kraju doći do njega. Ako želite posložiti svoje misli i prijeći preko svega što se dogodilo, razgovarajte s prijateljima od povjerenja. Oni će vas saslušati, dati utješne riječi i pomoći vam da nastavite dalje.

Ne gledajte zajedničke fotografije

Ovo je siguran način da probudite osjećaje i da poželite svog bivšeg nazad. Ako vam je cilj da se potpuno odvojite od te osobe, onda uklonite sve podsjetnike na njih kako biste mogli slobodno krenuti dalje. Kreirajte nove uspomene! Snimanje novih fotografija kako biste zamijenili stare jedan je od načina da se ublaži bol zbog raskida.

Ne gledajte stare poruke

Korak koji se nadovezuje na savjet iznad je da ne pregledate stare poruke i dopisivanja. Dugoročno gledano, bit ćete mnogo sretniji ako ne dozvolite da vas te poruke iskušavaju. Zapravo, obrišite ih!

Ne biste trebali izbjegavati druženja i prijatelje

U redu je uzeti jedan period za sebe, ali pokušajte ne izbjegavati prijatelje. Isplanirajte dan za zajedničku kupovinu, idite u kino, provedite spa dan ili pozovite prijatelje u svoju kuću. Ako izbjegavate ljude, osjećat ćete se usamljenije i mnogo teže ćete preboljeti.

Pokušajte minimizirati vrijeme provedeno na društvenim mrežama

Gledanje gluposti na TikToku neće pomoći. Pokušajte čak uraditi detoksikaciju na društvenim mrežama. Na vama hoćete li nastaviti pratiti bivšeg na društvenim mrežama, ali samo budite upozoreni jer je bolno vidjeti ih kako rade stvari bez vas, a rastužit će vas kada vidite njihovog novog partnera/-icu.

Ne žurite u drugu vezu

Znate onu, nakon par dana nova simpatija!? Nakon što prekinete, nemojte odmah ulaziti u drugu vezu. Dajte sebi vremena da emocionalno i fizički ozdravite. Odvojite malo vremena za sebe, uživajte u prijateljima i potražite lekcije koje ćete naučiti iz prekida.

I ne žurite sa seksom.

Izvor: bonjour.ba

Više

Seks

Možda mladi parovi češće imaju odnose, ali istraživanja su dokazala da je kvaliteta samog intimnog odnosa bolji kod starijih.

Život u dvoje

Prekid veze definitivno nije jedan od najugodnijih trenutaka u životu.

Seks

Prosječan čovjek vjerojatno bi za sebe rekao da o seksu zna dovoljno, ako ne i podosta.

Seks

Koliko god savjeta za poboljšanje seksualnog života pročitali, neki se i dalje muče s postizanjem orgazma.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.