Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

7 zlatnih pravila za kupnju dječjih cipela

Kad se radi o djetetu nije sve uvijek tako jednostavno.

Sebi lako kupite cipele. Dobro, ne govorimo sada o ženskim problemima pri izboru i onom ogromnom broju različitih boja i veličina potpetica koje vam baš trebaju i koje, na koncu,  vješto skrivate po ormarima.

Kad se radi o djetetu nije sve uvijek tako jednostavno. Ako je dijete malo ne može vam reći jesu li su mu cipele udobne ili ne.

7 pravila za kupnju dječjih cipela:

  1. Cipele koje nisu odgovarajuće veličine, mogu naštetiti stopalu, stoga prilikom svake kupnje izmjerite dječje stopalo (otprilike 98% svih ljudi se rađa sa zdravim stopalima, ali samo njih 40% ima zdrava stopala i kad odrastu).
  2. Nikada ne poklanjajte, niti uzimajte već nošene dječje cipele. Jer, cipele koje savršeno pristaju jednom djetetu, ne znači da će i drugom.
  3. Obratite pozornost na đon u petnom dijelu cipele. Dijete često puta istroši petni dio prije negoli preraste cipelu. Kada je đon u petnom dijelu nejednako potrošen kod lijevog i desnog stopala, trebali biste s djetetom otići kod ortopeda.
  4.  Svakako povedite dijete sa sobom kad kupujete cipele. Pustite dijete da kaže odgovara li mu, jer svaka cipela pristaje drugačije.
  5. Mjerite i isprobavajte cipele na oba stopala. Uvijek kupujte cipelu za veće stopalo (stopala su rijetko kada potpuno jednake veličine). Često je veće stopalo ono koje je suprotno od ruke kojom dijete piše.
  6. Ako kupujete cipele koje će dijete nositi na čarape, neka ih tako i isproba.
  7. Idealno vrijeme za kupnju cipela jest kasno poslijepodne, kada su noge malo natečene.
  8. Kod isprobavanja cipela vrlo je bitno da dijete ustane nakon što ste mu obuli cipele i neka u njima napravi nekoliko koraka. Isprobajte vrh cipele. Razmak koji bi trebao biti između najdužeg prsta i vrha cipele jest 12 mm. Izaberite kvalitetne cipele u kojima se prstići mogu slobodno micati u svim smjerovima u kojima stopalo nije stegnuto.

Izvor: http://www.froddo.com

Više

Zanimljivosti

Ured UNICEF-a za Hrvatsku predstavio je rezultate opsežne studije o tome koliko su djeca iz ranjivih skupina uključena u donošenje odluka koje utječu na...

Zanimljivosti

Iva Šutić, autorica digitalnog sadržaja i Instagram mama na svom profilu @iwaiva dijeli trenutke iz svakodnevnog života svoje obitelji. Samo nekoliko dana prije nego...

Savjeti i preporuke

Tradicija i stručno znanje povezani su u jedinstvenu ponudu proizvoda s tri zanimljiva podbrenda BC Baby, BC play i BC Style.

Putovanja

Zima u Alpama je čarobna, a naša je preporuka koruški Nassfeld...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.