Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Život ili smrt: Dobitnik prestižne nagrade CWA Gold Dagger

Nakladnička kuća Znanje predstavlja fantastičan triler filmske atmosfere Život ili smrt (Life or Death, 2014.) iz pera nagrađivanog australskog pisca Michaela Robothama.

Nakladnička kuća Znanje predstavlja fantastičan triler filmske atmosfere Život ili smrt (Life or Death, 2014.) iz pera nagrađivanog australskog pisca Michaela Robothama. U liku neobičnog zatvorenika osuđenog na 10 godina zatvora koji nestaje dan prije izlaska na slobodu, Robotham je stvorio neodoljivog antijunaka protiv kojeg su svi; kriminalca koji drži do riječi i vlastitih principa, obavijenog velom tajni i spremnog na to da čitatelja povede u nevjerojatnu potjeru. Roman  Život ili smrt dobitnik prestižne nagrade CWA Gold Dagger 2015. za najbolji kriminalistički roman. Michael Robotham višestruko je nagrađivani pisac – dvaput je osvojio nagradu Ned Kelly za najbolji australski krimić, za romane Lost (2005.) i Uništenje (Shatter 2008.), a isto toliko puta našao se i u užem izboru nagrade CWA UK Steel Dagger (2007. s knjigom The Night Ferry i 2008. s knjigom Uništenje). Najpoznatiji je po seriji psiholoških  trilera koji su originalni spoj psihološke drame, osebujnog protagonista i zadiranja u mračne zakutke čovjekove nutrine te prevedeni na više od dvadeset jezika.

Zašto bi netko na odsluženju dugotrajne zatvorske kazne pobjegao dan prije puštanja na slobodu? Audie je jedan posve neobičan zatvorenik, osuđen na 10 godina zatvora zbog pljačke u kojoj je poginulo četvero ljudi, među kojima i dvojica pripadnika njegove bande. Plijen od pet milijuna dolara nikada nije pronađen i svi se žele dočepati Audieja. Cijelo vrijeme njegova boravka u zatvoru, Audieju su prijetili,  tukli ga i napadali, kako zatvorenici tako i čuvari, u očajničkoj želji da doznaju njegovu tajnu. Ali on je sve to stoički izdržao i nikome se nije povjerio. Dan prije nego što bi trebao izići na slobodu, Audie misteriozno nestane iz ćelije. I tako kreće luda potraga za njim, ali jedino on sam zna zašto je to učinio – pokušava li se domoći nestalih milijuna, osvetiti se policajcima koji su ga strpali u zatvor ili očajnički nastoji nekoga spasiti?
“Roman Život ili smrt napeti je triler sa srcem i dušom. Robotham je apsolutni majstor.” – Stephen King

“Obožavam knjige koje piše ovaj tip.” – Lee Child

“Robotham je istinski majstor koji prede iznimnu priču… riječ je o pravome filmskom trileru s atmosferom koja podsjeća na Iskupljenje u Shawshanku.” – VrouwenThrillers

“Jedan od najboljih zapleta godine, koji se razvija od stranice do stranice, intenzitetom kakve grčke tragedije.” – Dallas Morning News

Michael Robotham (1960.) je australski pisac. Dvaput je osvojio nagradu Ned Kelly za najbolji australski krimić, za romane Lost (2005.) i Uništenje (Shatter 2008.), a isto toliko puta našao se i u užem izboru nagrade CWA UK Steel Dagger (2007. s knjigom The Night Ferry i 2008. s knjigom Uništenje). Karijeru je započeo kao istraživački novinar, a potom i ghostwriter na biografijama poznatih britanskih političara, pop-zvijezda, pustolova i sl.

Roman Život ili smrt u odličnom prijevodu Damira Biličića od idućeg je tjedna dostupan u knjižarama po cijeni od 119,00 kn.

[box style=”0″]

Nakladnička kuća Znanje predstavlja fantastičan triler filmske atmosfere Život ili smrt (Life or Death, 2014.) iz pera nagrađivanog australskog pisca Michaela Robothama. Mi vam darujemo jedan primjerak knjige. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, upišite #životilismrt

Prijave primamo do 11. prosinca, točno u podne.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke dostavljaju u inbox na našem Facebooku.

Dobitnica Monika Opačak!

[/box]

Više

Darivanje

Svi znaju za Daisy Jones i Šestorku, no nitko ne zna za razloge koji su doveli do njihova razlaza na apsolutnom vrhuncu njihove popularnosti…

Darivanje

Hideo Yokoyama najuspješniji je japanski književnik u novije vrijeme.

She Book Club

Minka Kent autorica je niza uspješnica Washington Posta, kao što su The Thinnest Air i The Memory Watcher.

She Book Club

Pedeset riječi za kišu epski je roman o tradiciji i slobodi smješten u poslijeratni Japan.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.