Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

9. Vox Feminae Festival

Osim što se bavi težim društvenim temama i problemima, deveti Vox Feminae Festival tradicionalno donosi bogat filmski sadržaj,

Početkom studenog Zagrebom će zavladati zločinke! Deveto izdanje Vox Feminae Festivala, koji djeluje s misijom promocije kreativnih rodnih praksi i strašnih žena, održat će se od 3. do 8.11. u dvorani Müller Kina Europa, KIC-u, Galeriji Miroslav Kraljević te Booksi!

Ove godine pod temom “Zločinke” festival će, na interdisciplinarni način kroz razgovore i suradnju sa stručnjakinjama, na više panela i diskusija promotriti kakva je pozicija žena u hrvatskim zatvorima te problematizirati pitanja pobačaja, femicida i nasilja nad ženama, seksualnog rada te općenito pitanja kontrole ženskog tijela kroz sve ono što je društveno za žene još uvijek uvjetovano ili percipirano kao – zločin.

Osim što se bavi težim društvenim temama i problemima, deveti Vox Feminae Festival tradicionalno donosi bogat filmski sadržaj, ove godine pojačan projekcijama perspektivnih hrvatskih redateljica kroz poseban program “Žene s video kamerama”. Gledat ćemo i analizirati recentna ostvarenja tzv. “ispovjednog filma” Ane Opalić, Dane Budisavljević, Tihe K. Gudac i Eve Kraljević; a o novom valu hrvatskog filma i ženskoj poziciji unutar istog na okruglom će stolu govoriti Hana Jušić, Sonja Tarokić, Barbara Vekarić i Lana Kosovac. U ovom djelu programa sudjelovat će i producentica Zdenka Gold.

Vizual-web1

U suradnji s inicijativom Znaj znanje donosimo projekciju hvaljenog filma ‘Lađa’, a izdvajamo i ostvarenja ‘KOD: Ispravljanje rodnog jaza’ koji govori o rodnom jazu u IT industriji, hvaljeni indie film ‘Gayby Baby’ te ‘Prekrasna je kad se ljuti’ – dokumentarac koji revitalizira zaboravljenu povijest odvažnih žena feminističkog pokreta druge polovice 60ih.

Posebno mjesto u ovogodišnjem festivalskom programu zauzimaju i dvije umjetničke izvedbe. Na otvorenju 3. 11. publika će nazočiti izvedbi Nicole Hewitt “Ova žena se zove Jasna 07: Sjene” a dva dana kasnije performansu Adele Jušić “Svilena košulja boje lavande”. Obje su izvedbe odabrane na natječaju za umjetnički program devetog Voxa, a kulminacija su rada VF Platforme u ojačavanju domaće rodno osviještene i društveno angažirane umjetničke produkcije.

Sav program devetog Vox Feminae Festivala je besplatan.

Ne propustite

Zanimljivosti

Hrvatski Telekom dovodi i jedinstveni, glazbeno-scenski pop-up event na jezero Bundek, Electronic Beats, koji će se održati 24. lipnja.

Dobar posao

Kolika je cijena besplatnoga?

Putovanja

Ugrabite promotivnu cijenu i uživajte 8 dana sunčanog Hvara za samo 400 kuna.

Događanja

Orsera, Ursaria, Vrsarium.. kako god kroz povijest nazivali Vrsar, njegova je ljepota uvijek bila mamac za sve koji uživaju u prekrasnom ambijentu i očaravajućim...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.