Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Ponos Hrvatske dao nadu

Još ima osoba koje pomažu kada je teško.

Udruga Ponos Hrvatske iznimnim pojedincima i grupama koji su u teškim situacijama pokazali hrabrost, humanost i poštenje dodijelila je sinoć priznanja za njihova djela. Staklene statue "Srce na dlanu" dobili su ljudi koji su spašavali živote humanošću ili riskirajući vlastiti, suprotstavljali se razbojnicima, nesebično pomagali drugima, pružali dom napuštenoj djeci, pokretali humanitarne akcije, prkosili životu i prirodnim izazovima.

Nagrada se dodjeljuje petu godinu, ljudima koji su svojim ponašanjem postali nadahnuće drugima u teškoj situaciji ili su pokrenuli pozitivne promjene.

Među 24 dobitnika sada su: pekar koji je triput kažnjen jer mu inspekcija nije vjerovala da siromašnima daruje kruh, policajci koji su zbrinuli zlostavljanu ženu s djecom, dječaci iz Slavonskog Broda koji su nakon prometne nesreće blokirali ulicu kako bi grad postavio signalizaciju, građanin koji je nakon smrti kćerke počeo skupljati novac za bolnicu, žena iz Sarajeva koja je spasila dječačića i odgojila ga…

Dobitnici Ponosa Hrvatske su i policajci iz Sesveta koji su se gotovo goloruki suprotstavili naoružanom razbojniku, osobito Ivan Grbavac koji je pritom poginuo, ženska ekspedicija na Himalaju koja je unatoč teškim uvjetima ostvarila cilj i olimpijka Sandra Paović koja je prebrodila teške ozljede unatoč liječničkim prognozama da će zauvijek ostati nepokretna.

Ponos Hrvatske 2009. posvećen je nedavno umrloj Silvani Novak, koja je u 16 mjesecu trudnoće doznala da boluje od leukemije i unatoč liječničkom savjetu sačuvala trudnoću.

– To je i poruka svima nama da moramo učiniti sve da budemo hrabri, pošteni i dobri i budite sigurni, svladat ćemo sve izazove koji su danas pred našom zemljom i domovinom,- rekao je predsjednik RH Stjepan Mesić.

Premijerka Jadranka Kosor je dobitnicima priznanja rekla kako njihova djela obvezuju:

– Vi ste uistinu naš ponos, ponos Hrvatske. Želimo da vaša hrabrost, humanost, poštenje, ljubav, budu putokaz za sve tri vlasti u Hrvatskoj.

Udruga Ponos Hrvatske proizašla je iz dnevnika "24 sata", koji je 2005. godine utemeljio nagradu. HRT kao medijski pokrovitelj i partner zajedno s 24 sata i Agrokorom od ove godine surađuje s Udrugom.

Više o ovogodišnjim dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske pročitajte na: www.ponoshrvatske.hr/

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

She Book Club

Ako ste se ikada pitali kako možete probuditi svoje istinsko, suosjećajno srce, ova knjiga služit će vam kao vodič.

Drama Queen

Nemojte biti puni predrasuda i osuda i pokušajte shvatiti tu dozu ponosa koju jedna takva fotografija pokazuje.

Duh i tijelo

Kako kažu kad imaš sebe, imaš apsolutno sve. Da, u pravu su oni koji to kažu.

Video box 1

Natalie Cole umrla je u bolnici u Los Angelesu od kongestivnog zatajenja srca nastalog zbog komplikacija od transplatacije bubrega i hepatitisa C, koji je...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.