Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Metalik odsjaji kao modni hit

Blještavi materijali hit su sezone, i to ne isključivo za glamurozni večernji izgled.

Odjeća s metalik efektima modni je hit – poručuju svjetski dizajneri.

Lansirajući još jedan od top trendova sezone dizajneri kreću od retro modnog izričaja pa do "arhitektonskih" kreacija – od kromiranih "oklopa" do resa tridesetih. Ove sezone nećete pogriješiti ako zasjajite u punom sjaju – u šljokicama, satenu, vinilu, metalik tkaninama nalik kromiranim karoserijama, finoj sjajnoj koži i najnovijim blještavim high-tech materijalima.


Vuna s metaliziranim nitima i zlatna koža


Uvriježeno je mišljenje kako su metalizirane tkanine i blještavi odsjaj rezervirani isključivo za svečani večernji izgled. Međutim, zahvaljujući metalnim učincima koje dizajneri koriste na posve nove načine, ove su sezone sastavni dio i dnevnog izgleda, kao vuna protkana metaliziranim nitima ili ekstravagantna zlatna koža.

Luksuzno dnevno blještavilo ublaženo je neutralnim tonom, a ponekad smjelo kombinirano sa sportskim varijantama odjeće. Svjetlucavost prekriva sve, pružajući mogućnosti potpuno različitih stilskih izraza.


Hommage 80-ima


Zahvaljujući najnovijim formulama make-upa, efekt svjetlucanja djelića metala i kristala prebacuje se se i na lice. Tko ne preferira "total look", odnosno jednaki ton od glave do pete, dovoljno atraktivan će biti i zlatni detalj, poput ogrlice, pojasa, sandala ili torbice. Najglamuroznije su kombinacije s luksuznim bijelim krznom.

Kao hommage osamdesetima – odjeća s metalik odsjajem zastupljena je u mnogim dizajnerskim kolekcijama za jesen i zimu. Zlatnim i srebrnim tkaninama visokog sjaja ove jeseni i zime nisu odoljeli John Richmond, Marc Jacobs, Dolce & Gabbana, Ninna Ricci, Mariella Burani, Calvin Klein, Etro, Louis Vuitton i mnogi drugi poznati dizajneri.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Trendovi

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.