Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Ovogodišnji riječki karneval

Što je na programu u gradu gdje vladaju maškare?

Budi što želiš, dođi na riječki karneval – tema je ovogodišnjeg najvećeg maškaranja u našoj zemlji. Ponovo imate priliku tjednima skakati iz uloge u ulogu uz puno pjesme i veselja. Karneval postaje vlasnik grada Rijeke 21. siječnja kada je izbor kraljice Karnevala i primopredaja ključeva grada. One pretendentice na mjesto kraljice moraju biti šarmantne, duhovite i poznavati karnevalsku tradiciju.

Najljepše karnevalsko vrijeme za najmlađe je 6. veljače kada je dječja povorka u kojoj sudjeluju školarci i predškolarci. Nakon povorke bit će velika zabava u šatoru, a i organizirano iscrtavanje lica.

Party plesnjak

Na dan zaljubljenih 14. veljače je i međunarodna karnevalska povorka sa mimohodom svih tradicijskih maski, karnevalskih grupa i alegorijskih kola. Povorka je kulminacija maškaranih svečanosti, a osim najvećih hrvatskih grupa na riječkim ulicama će se naći i one međunarodne.



Osim parada u vremenu vladanja karnevala organizirat će se razne izložbe, snowboard natjecanje na korzu, kazališne predstave, te zabave i plesnjaci po raznim dvoranama i šatorima u gradu Rijeci. Zanimljiva je i 'Pidžama party' koja se održava 14. veljače, uoči povorke u caffe baru Iskra.

Dođite u Rijeku i postanite super heroj, vila, vještica, doktor, svadbena povorka ili što god vam je sada palo na pamet da bi mogli biti!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Obitelj

Postoji ono vrijeme u godini kojem se svako dijete, ali i poneki odrastao čovjek, veseli.

Zanimljivosti

Kreativci iz Bruketa&Žinić&Greya su u suradnji s aplikacijom Ajmo! – Proud To Be Rare organizirali najviši party u gradu na jedinstvenoj lokaciji Radiotelevizijskoga tornja...

Obitelj

Najpoznatiji svjetski karnevali održavaju se u Brazilu, čiji su karnevali poznati kao posebno živopisni i razuzdani, a onaj u Rio de Janeiro se smatra...

Gastronomija

Svako područje Hrvatske ima specifičnu gastro tradiciju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.