Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Kupi knjigu za 1 kunu

Algoritam slavi važnu obljetnicu – svoj 20. rođendan.

Algoritam ovaj mjesec slavi jubilarni 20-ti rođendan i tijekom cijelog mjeseca časti svoje vjerne kupce i obožavatelje posebnom akcijom 2 za 1. Akcija se odnosi na odabrane naslove iz Algoritmove naklade, na odabrane naslove na engleskom jeziku te na odabrane videoigre. Od odabranih knjiga, platiti ćete samo jednu, a isto vrijedi i za videoigre – uz odabranu jednu videoigru, drugu (jeftiniju) dobivate na dar.

Proslavite jubilarni rođendan Algoritma i počastite se knjigama!

Ne propustite ovu odličnu akciju Kupi knjigu za 1 kunu i u nedjelju, 07. veljače, na sam rođendan, u Algoritam Bookshopovima odaberite svoje novo štivo:

Zagreb, Gajeva 1: od 10 do 12 sati
Dubrovnik, Placa 8: od 10 do 13 sati
Split, Bajamontijeva 2: od 10 do 12 sati
Osijek, Trg slobode 7: od 9 do 12 sati
Pula, Prolaz kod kazališta 1 : od 9 do 12 sati
Varaždin, Ivana Kukuljevića 7: od 9 do 12 sati
Zadar, City Galleria, Murvička 1: od 9 do 15 sati

Na ovim lokacijama odvijati će se posebna prodaja knjiga po cijeni od samo 1 kune. Svaki donositelj kupona koji ima mogućnost kupiti određene naslove Algoritmove naklade po cijeni od samo 1 kune. Bit će moguće kupiti maksimalno 20 knjiga i ne postoji mogućnost naknadne zamjene istih. Kupone možete pronaći u svim Algoritam Bookshopovima.



Dva desetljeća Algoritma

Algoritam je u 20 godina postao renomirani nakladnik, distributer strane knjige, domaće knjige, časopisa i udžbenika za učenje stranih jezika. Najveći distributer videoigara i drugog računalnog softvera za kućnu uporabu u Hrvatskoj. Kroz vlastiti lanac multimedijalnih knjižara pod imenom Algoritam Bookshop obavlja maloprodaju svih navedenih proizvoda. Svoj maloprodajni izbor upotpunjuje školskim i kancelarijskim priborom, proizvodima za hobi i poklone te glazbom i filmom. Dvadeset je godina Algoritam rastao i razvijao područje svoje djelatnosti, da bi danas došao na poziciju tržišnog lidera.

Kako je sve počelo…

Algoritam je nastao 1990. godine s ciljem da bude aktivan čimbenik u nastojanju povrata hrvatskog tržišta knjige na pozicije koje je ono imalo prije svih promjena koje su se u to doba događale. Tvrtka je startala s distribucijom strane knjige i udžbenika za učenje stranih jezika i s distribucijom računalne tehnike. Godine 1993. osniva Odjel naklade i tiska prvu knjigu, Tvrtku Johna Grishama čime je započela nova era u razvoju tvrtke, era Algoritma kao nakladnika. Godine 1996. Algoritam postaje ekskluzivni distributer engleske tvrtke Oxford University Press za područje Hrvatske, čime se na hrvatskom tržištu postavlja kao najveći snabdjevač svih škola najkvalitetnijim udžbenicima na svijetu za učenje engleskog jezika.

Prekretnica u razvoju bilo je i otvaranje prvog multimedijalnog dućana – knjižare Algoritam Bookshopa u Gajevoj ulici u centru Zagreba 1993. godine. Bookshop uskoro postaje jedno od najpopularnijih i najposjećenijih mjesta u glavnom gradu. Razvojem vlastitog maloprodajnog lanca pod zajedničkim imenom Algoritam Bookshop, hrvatsko knjižarstvo dobilo je jednu sasvim novu dimenziju, koja je proširila broj kupaca te broj krajnjih potrošača, koja je zadobila povjerenje kupaca u specijalizirane trgovine i to povjerenje održala do današnjih dana. Te prve multimedijalne knjižare bile su novost i u Europi te djelatnici Algoritma mogu ponosno istaknuti da su pioniri u tom segmentu trgovinske djelatnosti. Razvoj maloprodajnog lanca i inače je jedna od bitnih strateških orijentacija tvrtke. Algoritam je do sada otvorio trinaest Bookshopova i to šest u Zagrebu, po jedan u Varaždinu, Osijeku, Dubrovniku, Splitu, Puli, Zadru, Šibeniku te bookshop outlet u Svetom Križu Začretje u Hrvatskom zagorju. Sljedeći važan trenutak u razvoju tvrtke zbio se 1998. godine kada je donesena odluka o prestanku distribucije računalnim hardverom i prelaskom na tržište videoigara i kućnog softvera. Uskoro tvrtka na tom području postaje najveći igrač u Hrvatskoj.

Svjetski noviteti na hrvatskom tržištu

Algoritam tijekom dvadeset godina postojanja na hrvatsko tržište konstantno donosi svjetske novitete. U Hrvatskoj drži primat u prodaji strane literature i multimedijalnih proizvoda, lider je na polju distribucije udžbenika za strane jezike u osnovnim, srednjim, stručnim i visokoškolskim ustanovama, kao i u školama za učenje stranih jezika. Na polju izdavaštva Algoritam se nalazi među četiri najveća hrvatska izdavača. Algoritam je u Hrvatsku doveo i mnoga poznata imena svjetske književnosti kao što su Kiran Desai, Guy Gavriel Kay, Joanne Harris, Tad Williams te mnogi drugi.

Godine 2003. pokrenuta je internet stranica www.algoritam.hr s ciljem bolje komunikacije s kupcima i potrošačima. Na stranici posjetitelji mogu pronaći većinu proizvoda koju tvrtka nudi u svojim programima, učlaniti se u klub, kupiti ili naručiti željeni proizvod te pročitati besplatno poglavlje knjige iz naklade Algoritma. Uz pomoć Algoritam kluba, koji za sada ima 35.000 članova, Algoritam se na dvotjednoj bazi izravno obraća svojim korisnicima pružajući im detaljnije informacije o novostima iz prodajnog i proizvodnog programa i akcijama u knjižarama Algoritma. Godine 2006. u sklopu web stranice pokrenut je Predlist, s dnevnim vijestima iz područja kulture, koji do danas broji više od 3000 vijesti.

JESTE LI ZNALI?

– više od 70% kupaca Algoritmovih proizvoda ima visoku školsku spremu.
– čak 98% kupaca zadovoljno uslugom, a 99% kupaca kontinuirano posjećuje Algoritam Bookshopove.
– kada bi se sve knjige koje je Algoritam do sada prodao stavile jedna na drugu ukupna visina te građevine bila bi trostruko viša od Mount Everesta, najvišeg vrha na Zemlji. A kad bi se poslagale licem jedna do druge, ukupna duljina bila bi kao da se cestom krene od Vukovara preko Osijeka, Varaždina Zagreba, Rijeke, Dubrovnika, Sarajeva i Tuzle, pa ponovno do Vukovara

Priznanja i nagrade

Za svoje djelovanje tvrtka Algoritam nagrađena je inozemnim i brojnim domaćim nagradama.

Neke od njih uključuju: nagradu Kiklop za biblioteku godine za biblioteku Facta; nagradu Kiklop za urednika godine Zlatku Crnkoviću kao i istu nagradu Nevenu Antičeviću; Kiklop za debitantsku knjigu godine za „Noć mrtvih živaca“ Franje Janeša, knjiga Mali veliki svijet Svjetlana Junakovića i Luke Paljetka osvojila je nagradu Kiklop za dječju knjigu godine te nagradu Grigor Vitez (za ilustraciju); knjiga Velika knjiga portreta Svjetlana Junakovića osvojila je nagrade Grigor Vitez, nagradu dječjeg žirija Ovca u kutiji te nagradu Bolognaragazzi; knjiga Ljubav spašava živote Svjetlana Junakovića osvojila je nagradu Grigor Vitez; knjiga Mirna ulica, drvored Nade Gašić, nagradu Slavić i mnoge druge.

Web stranica www. algoritam.hr dva puta je nagrađena kao najbolja on-line trgovina u Hrvatskoj. Tijekom dva desetljeća mnogobrojnim je sponzorstvima i sudjelovanjima u projektima i humanitarnim akcijama Algoritam podupirao rad i djelovanje raznovrsnih akcija i udruga. Godine 2008. Algoritam dobiva prestižan status Superbrands.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Suncokreti na oblacima

Budim se, ne ustaje mi se. Ležim u krevetu i razmišljam. Danas mi je rođendan.

Zanimljivosti

Društveni kalendari za rujan i listopad uvijek su prepuni raznih svečanosti dragih ljudi u našim životima, što znači da ćemo svoje mjesto za stolom...

Zanimljivosti

Akcija vrijedi na svim CineStar lokacijama u Hrvatskoj, a odnosi se na  klasične projekcije kao i za IMAX 2D i IMAX 3D filmove.

Zanimljivosti

Film “Hipnotiziran” u samom imenu obećava dobru zabavu, no kada se u glavnoj ulozi nađe i višestruki oskarovac Ben Affleck, stvari postaju još zanimljivije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.