Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Mačak u čizmama otvara Naj, naj festival

Ulaz je besplatan!

Danas u Zagrebu počinje jubilarni, 10. naj, naj, naj festival. Najbolje od dječjeg kazališta ove će godine predstaviti šest inozemnih i 11 domaćih kazališta. Uz regionalne goste iz Italije, Srbije i Slovenije, festival će ugostiti kazališta iz Izraela, Švicarske, pa čak i daleke Južne Koreje. Žar ptica ovu manifestaciju organizira usred školskih praznika, pa se i ove godine očekuje veliko zanimanje za predstave koje besplatno igraju u nekoliko gradskih kazališnih dvorana.

Odmah nakon ceremonije svečanog otvorenja, pred festivalsku publiku izaći će domaćini – Gradsko kazalište Žar ptica s novom hit predstavom Ivice Boban: Mačak u čizmama. Svečanost će se nastaviti ispred kazališta nastupom švicarske grupe Trickster teatro – najvećom scenskom atrakcijom Festivala, koji svoju Rapsodiju za divove izvode plešući na štulama.



U nastavku 1. festivalskog dana – Zagrebačko kazalište lutaka publici će prikazati Svarožića, Žar ptica će ugostiti talijansko kazališe Rodisio, a Gavella – beogradsko Malo pozorište Duško Radović, koji će se predstaviti inscenacijom poznatog romana Ivana Kušana Lažeš Melita.
Od utorka, pa sve do nedjelje 11. travnja, svakodnevno su na programu četiri do pet predstava 18 gostujućih kazališta, od kojih je 6 iz inozemstva.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Zanimljivosti

Prema široko prihvaćenoj definiciji, medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih poruka u različitim oblicima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.