Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Prehrana koja pomlađuje

Borba protiv tragova vremena na licu može početi.

Uz pomoć najnovijih nutricionističkih i kozmetičkih saznanja svoje lice možete u vrlo kratkom vremenu pomladiti za nekoliko godina.

Skalpel je, tvrde estetski kirurzi još uvijek najpouzdaniji i najtrajniji način preoblikovanja lica i tijela, pa unatoč tome što je estetska kirurgija postala vrlo profitabilna grana, neprestano tragamo za novim postupcima kojima se nastoji zaustaviti neumoljivi sat starenja.

No, i bez agresivnih intervencija moguće je krenuti u borbu protiv tragova vremena na licu. Rezultati istraživanja u londonskoj bolnici Westminster pokazali su kako je povezanost prehrane, dobra raspoloženja i starenja kože mnogo snažnija nego se to ranije smatralo. Znanstvenici su zaključili kako hrana učinkovito njeguje kožu iznutra te je štiti od starenja.

Konzumirana hrana utječe na izlučivanje sebuma – loja koji luče žlijezde lojnice, zatim na nastanak bora i podočnjaka, zategnutost kože i općenito njezin svjež i njegovan izgled.

Zbog neodgovarajuće prehrane koža može izgledati starije, a pravilno odabrane namirnice mogu je, smatraju stručnjaci, u samo pet dana znatno pomladiti.

Namirnice koje postaruju

Šećer, škrob i rafinirani ugljikohidrati kojih u izobilju ima u brzoj hrani, kruhu, oljuštenoj riži, tjestenini i krumpiru glavni su krivci za naboranu kožu. Hrana siromašna zdravim masnoćama dodatno povećava štetu koju izazivaju slobodni radikali i oslabljuje djelovanje kožnih funkcija.

Hrana bogata ugljikohidratima podiže razinu šećera u krvi što za posljedicu ima slabljenje kolagenskih proteina što pak uzrokuje gubitak čvrstoće kože i pojavu dubokih bora.

Unošenje dovoljnih količina bjelančevina važno je za očuvanje zdravih kolagenskih vlakana.

Mladolik će izgled sačuvati hrana koja će omogućiti postupno otpuštanje inzulina u krv, pa ranije spomenute namirnice zamijenite integralnim kruhom, neoljuštenom rižom i proizvodima od integralnog brašna.

Hrana koja pomlađuje

Različite dijete za mršavljenje, makar i proteinske, velika su opasnost za kožu lica budući da ona i dalje ne dobiva dovoljno bjelančevina korisnih upravo za nju, a nalaze se u prvom redu u morskoj hrani.

Upravo je riba na vrhu ljestvice hrane koja je najbolja za kožu zbog nezasićenih masti i masnih kiselina, koje su po svojim svojstvima zaslužne za zdrav ten. Omega-3 i omega-6 masne kiseline nadasve su potrebne za očuvanje lijepe i njegovane kože, ali unatoč poznavanju te činjenice svjesni smo kako ih je u našoj hrani malo.

Također su od izuzetne važnosti i fitoelementi odnosno prirodni antioksidanti iz povrća koji pomažu u učvršćenju kože te učinkovito poništavaju utjecaje štetnih slobodnih radikala.

I ne zaboravite popiti barem litru i pol vode na dan, jer ćete tako ukloniti otpadne tvari iz stanica, te učinkovito i pomoći u preradi masti budući znamo da su upravo štetne masti glavni krivci nečiste kože.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Zanimljivosti

Kraljica Hrvatske najstariji je i najprestižniji izbor ljepote. Ujedno je prvi i jedini izbor za kojeg se veže povijesna zanimljivost.

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.