Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Zaštitite oči od sunca

Pripazite na ogledalo svoje duše.

Jako sunce tijekom ljeta ne šteti samo našoj koži, već i očima. Štetne nisu samo sunčeve zrake, već i vrućina i prašina, stoga je oči tijekom vrućih dana potrebno dodatno zaštititi.

Kao što kožu štitimo prikladnom odjećom i kremom sa zaštitnim faktorom, tako i naše oči moramo štititi sunčanim naočalama. One mogu biti skuplja investicija, ali isplati se odabrati kvalitetnije s dobrom zaštitom. Naime, i naočale moraju imati UV zaštitu kako bi blokirale prodor štetnih sunčevih zraka.

Ako oči previše izlažemo UV svjetlosti, to može uzrokovati očnu mrenu, retinalna oštećenja i druge probleme s očima. Idealne sunčane naočale za ljeto su one koje potpuno prekrivaju područje očiju, što znači i sa strane – tako je zaštita od sunca i prašine najbolja.

Posebnu pažnju na odabir sunčanih naočala obratite ako se ovog ljeta mislite baviti nekim sportom na vodi. Naime, UV zrake se posebno dobro reflektiraju od vode. Naočale se preporučaju i ako vozite bicikl, pa i za sve druge aktivnosti na otvorenom, jer sunce je prema nama sve nemilosrdnije.

Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Postoje namirnice koje bi trebali svakodnevno imati na meniju želimo li imati zdrave oči i odličan vid.

Moj dom

Znate li da ljekoviti napitak ublažava akne?

Gastronomija

Najjednostavniji način spremanja hrane za zimu.

Brinimo jedna o drugoj

Oči su naš prozor u svijet, stoga je briga o njima nužna

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.