Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Osvrt na film: Drvo želja

Film “Drvo želja” progovara o problemima s kojima se čovječanstvo suočava već desetljećima – globalno zatopljavanje, gubitak šuma, nebriga za prirodu.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film “Drvo želja” progovara o problemima s kojima se čovječanstvo suočava već desetljećima – globalno zatopljavanje, gubitak šuma, nebriga za prirodu. Također se progovara o važnosti zajednice i zajedničkog djelovanja.

Glavni likovi u svojim nastojanjima da im se ostvare želje čine i pogreške koje ih poslije skupo koštaju i negativno utječu na cijelu zajednicu. Film nam šalje poruku da kada se tako nešto dogodi da iz pogrešaka treba naučiti i više ih ne ponavljati. Film je odlična podloga za razgovor s djecom o ekologiji i očuvanju prirode. Ali isto tako i za razgovor o neželjenim događajima i kako se iz njih mogu naučiti važne pouke. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

  • Za djecu: 6+.
  • Za roditelje: Film bi mogao roditeljima biti pomalo dosadan.
  • Nasilje: Nasilje je tipično za animirane filmove. Stajanje po prstima, gađanje grudama, prijetnje kopljima.
  • Zastrašujući prizori: Simpatični i dragi medvjedi se pretvaraju u opake zvijeri.
  • Rječnik: Je primjeren za djecu.
  • Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.
  • Tempo: Tempo je prilagođen i mlađoj djeci.

Osvrt napisala Iva Brčić, Najsretnija beba Hrvatska.

 

Ne propustite

Zanimljivosti

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Zanimljivosti

U kina je stigao animirani film “Loši momci” koji je snimljen po istoimenoj seriji popularnih dječjih knjiga autora Aarona Blabeya. Inače, knjige su objavljene...

Zanimljivosti

Film “Pjevajte s nama” je nastavak istoimenog filma iz 2016 godine. To je ponovo film o upornosti, pomaganju, suradnji i naravno - o pjevanju

Zanimljivosti

Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.