Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

METANOIA: Povratak iskonskom

Povratak prirodi i onom iskonskom u nama obilježje je METANOIA kolekcije bazirane na jednostavnoj, funkcionalnoj i udobnoj odjeći s promišljenim i pomaknutim dizajnom koji osvaja na prvu.

Dolazak proljeća najavio je i jednu sjajnu modnu priču iz Pule. Poznata pulska dizajnerica Ivana Tomić predstavila je još jednu inspirativnu i vrlo dojmljivu kolekciju za proljeće/ljeto 2021. pod nazivom METANOIA. Ideja za kolekciju rođena je kroz kreativno promišljanje trenutne vrlo neizvjesne globalne situacije i raspoloženja ljudi koje je iz nje proizašlo, te hrabro ukazuje na smjer u kojemu je promjena moguća.

Sam naziv kolekcije dolazi od grčke riječi METANOIA i označava promjenu srca, načina gledanja i razmišljanja, te tako i simbolički ukazuje na preobražajnu snagu u ljudima i na beskrajne mogućnosti koje nam nudi unutarnja promjena, te svjestan i odgovoran život.

„Živimo u vrlo kompleksnom razdoblju koje će svakako biti zapamćeno u povijesti. Iskreno se nadam, kao period u kojem smo napokon shvatili da smo svi dio zemlje i da je ona naš jedini dom“, istaknula je Ivana Tomić.
Već duže vrijeme dizajnerica Ivana Tomić razvija svoj modni brand zacrtanim smjerom održive mode. I novom kolekcijom METANOIA ostaje vjerna tom principu uspješno reciklirajući materijale iz prijašnjih kolekcija, korištenjem tzv. ‘deadstocka’ tj. ostataka luksuznih restlova i kreativnom upotrebom raznog otpada nastalog procesom krojenja.

“Već duže vrijeme stvaram kolekcije u kojima je održivost primarna smjernica i vodim se mišlju kako što bolje iskoristiti postojeće odbačene viškove materijala, te kako ih najbolje integrirati u vlastiti dizajn. Upravo tako je nasta i top od pamučne organce, jedan od ključnih komada kolekcije čiji je višak pri krojenju usitnjen i kasnije našiven na prednji dio kao uzorak tkanine“, ispričala nam je dizajnerica.

Povratak prirodi i onom iskonskom u nama obilježje je METANOIA kolekcije bazirane na jednostavnoj, funkcionalnoj i udobnoj odjeći s promišljenim i pomaknutim dizajnom koji osvaja na prvu. Proljetnu kolekciju Ivane Tomić obilježava opušten stil, moderan bezvremenski dizajn s minimalističkim detaljima i upotreba prirodnih tkanina zemljanih tonova (od bijele i bež, preko smeđe do lemon sorbet nijanse žute).

Posebna pažnja posvećena je udobnosti i jednostavnosti kreiranjem odjeće u oversize veličini koja već neko vrijeme čini jednu od temeljnih odrednica stila Ivane Tomić. METANOIA kolekcija temelji se na predimenzioniranim košuljama i blejzerima (sakoima) u kombinaciji sa širokim hlačama palazzo kroja, te uvijek prisutnim balonerom od lagane tkanine koji je sada moguće nositi i u formi haljine.

Cijela kolekcija stilizirana je velikim ogrlicama i narukvicama od prirodnog drveta, te ostavlja prostora kreativnim stilskim interpretacijama. Dio kolekcije dostupan je ekskluzivno putem svježe lansirnog online shopa www.ivanatomic.com.

Kampanja kolekcija je fotografirana u nadrealnom krajoliku istarske „pustinje“, raritetu središnje Istre, koji je još više uspio naglasiti polaznu točku kolekcije; ozračje otuđenosti i jedinstvenu povezanost svakoga od nas sa zemljom.

U kreiranju kampanje sudjelovali su:

  • Modeli: Erna Kurbašić (Tijara Model Management) i Ana Zdarilek
  • Šminka: Sabrina Lučev
  • Frizura: Frizerski salon Artistic
  • Styling: Maja Radešić (lookbook) i Katja Kliba (kampanja)
  • Video i glazba: Alen Spion
  • Asistent rasvjete : Teodor Korodi
  • Fotografija: Ivana Tomić
  • Kreativna direkcija i produkcija: Croative House

Ne propustite

Trendovi

Stigla je nova elegantna ljetna kolekcija „JOURNEY“ pulske dizajnerice Ivane Tomić.

Fashion report

Ovogodišnje izdanje bilo je prilagođeno epidemiološkim mjerama ali zanimljivo, domišljato i s puno duše.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.