Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Žuta – boja ljeta

Boja koja je obilježila sezonu.

Uz imperativno isticanje ženstvenosti, u elegantnoj, seksi ili sportskoj varijanti – izbor boja ovoga je proljeća i ljeta u osnovi svakog modnog predloška.

Zasićenje duljim periodom vladavine potpune odsutnosti kolorita, dizajnere je navelo na gotovo euforično korištenje boje što je aktualnu moda učinilo svježom, snažnom i pomalo agresivnom. Na cijeni je odvažnost, kako dizajniranja, tako i prihvaćanja dizajnerskih prijedloga koji posljednjih sezona sugeriraju upadljivost i ekstravaganciju.




Općenito se izražajni kolorit u modi, spomenimo, vezuje uz kraj sedamdesetih i, osamdesete godine. Makar se i nije činilo vrlo vjerojatnim ponovno vraćanje razmetljivosti i naglašene luksuznosti u modu, ovogodišnji modeli karakteristični su upravo po intenzivnim, gotovo neonskim bojama, upadljivim "karipskim" motivima i neizostavnim cvjetnim printevima.

Imperativno se inzistira na stilu koji konkretno uključuje: lepršavu kosu, “juicy” make-up, vrtoglavo visoke potpetice, seksi haljinu i, isto takvo držanje.

Nova paleta intenzivnih tonova predvođena ultramodernom žutom bojom, trenutno je sposobna mijenjati modna raspoloženja – romantično s dinamičnim, glamurozno s "uličnim" i sportskim. Najrazličitije nijanse žutog – od intenzivnog osnovnog tona, tople boje suncokreta, «limun» žute, nježnih prigušenih "sfumato" tonova do iskričavih neonskih nijansi – jednako su atraktivne u prozirnom šifonu, sjajnom satenu ili prirodnim pamučnim tkaninama.



U svakom slučaju, žuta boja unijela je svježinu i energiju u ovogodišnje kolekcije najeminentnijih svjetskih dizajnera.




Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Trendovi

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.