Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Vase plant decoration with empty room - vintage haze filter

Moj dom

Znate li zašto je dobro imati bambus u kući?

Čak i ako se budete loše brinuli o svome sretnom bambusu, on će dugo poživjeti.

Stablo bambusa je već dugi niz godina simbol dugovječnosti, a njegov uspjeh počiva na dubokom strpljenju. Kad se sjeme bambusa posadi, godinama raste njegovo korijenje, a bambus uopće ne izlazi na površinu. Za to vrijeme bi neki od njega već i odustali i nazvali ga potpunim promašajem te gubitkom vremena i sjemena. Ali nakon pet godina, bambus odjednom naraste i do 20 metara.

Za uspjeh su iznimno važni vjera i strpljenje – to je ono što nas uči bambus.

Bambus je idealna biljka za poboljšanje Feng Shuija u vašem domu. On simbolizira mudrost prilagođavanja i odličan je zaštitnik u teškim vremenima.

Lako se uzgaja

Biljke u domu imaju posebnu ulogu kompenziranja, uglavnom negativne energije, i uvijek se moraju dobro njegovati i biti zdrave, jer uvele biljke imaju suprotan učinak. Bambus daje mnogo, bez potrebe za velikom količinom njege i pažnje. Jedan od razloga zbog koji je popularan je što se lako uzgaja. Ne zahtijeva velike količine svjetlosti, i ne treba ga držati direktno izloženog sunčevim zracima.

Prema Feng Shuiju postoje sobne biljke koje će u vaš životni prostor unijeti više kvalitete nego neke druge. Jedna od tih je i bambus. On donosi prosperitet i sreću onima koji ga drže u svom domu. Veoma je korisno smjestiti ga u radnu sobu, ured ili u blizini mjesta na kojem čuvate novac.

Simbol dugovječnosti i dobrog zdravlja

Bambus je i simbol dugovječnosti i dobrog zdravlja. Donosi pozitivan ch’i u vaš dom. Vjeruje se da je bambus izvanredniji i da pruža više kada je u što većem broju stabljika. Najbolje mjesto za smještaj bambusa je pravac istoka ili jugoistoka.

Bambusove flaute su veoma popularan lijek u Feng Shuiju, jer one efikasno podižu energiju u prostoru. Ujedno su i simbol mira. Koriste se za zaštitu prostora od loših utjecaja, a u Kini su se koristile za saopćavanje povoljnih vijesti.

Dva bambusa su simbol ljubavi i sretnog braka, tri se čuvaju za sreću, pet za zdravlje, a osam za bogatstvo. Izbjegavate broj četiri jer nije povoljan simbol. Bambus je u Kini simbol dugovječnosti, a u Indiji prijateljstva.

Čak i ako se budete loše brinuli o svome sretnom bambusu, on će dugo poživjeti.

Prema Feng Shuiju sretni bambus (Lucky Bamboo) u svome okruženju dovodi u ravnotežu prirodne elemente, vodu, zemlju, vatru i drvo.Vjeruje se kako je idealni primjer rasta drva iz vode, a crveni „prstenovi““ koji se ponekad javljaju smatraju se simbolom vatre.

Da bi sretni bambus (Lucky Bamboo) bio sretan i živ, trebate mu promijeniti vodu svake sedmice. On ne voli direktno svjetlo, a odgovara mu prosječna sobna temperatura 20 do 23 C.

Ne propustite

Moj dom

Ako vam je prva asocijacija na bambus crno vino i kola, a stariji ste od 22., vrijeme je za promjene!

Moj dom

U domu se trebamo osjećati sigurno, ugodno, toplo i veselo. Što ako se ne osjećamo tako?

Moj dom

Nije važno jeste li vlasnik ili iznajmljujete, životni prostor - pretvorite ga u pravu oazu mira, harmonije, blagostanja i pozitivne energije...

Brinimo jedna o drugoj

Sve više žena pridaje pažnju sastavu proizvoda koje koriste, pa tako i higijenskih uložaka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.