Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Kako se pripremiti za putovanje?

Izbjegnite neugodne situacije uz par korisnih naputaka.

Ima putnika koji krenu na put i otkrivaju mjesto dan za danom bez plana, ali i onih koji još puno prije puta prikupljaju informacije čitajući turističke vodiče, putopise, savjete… Ti tekstovi će im zasigurno biti od pomoći da ''urone'' u jednu drugačiju realnost, na bezbolan način!

Puturisti preferiraju skupiti informacije prije puta, još kod kuće, proučavati, čitati i pripremiti se unaprijed za destinaciju. Iako treba priznati da je za uspjeh jednog putovanja također važan i faktor iznenađenja!

Ne treba, međutim, zaboraviti da su elastičnost, spontanost i prilagodljivost glavne karakteristike koje moramo imati za vrijeme putovanja jer upravo one će vam pomoći u novonastalim i neočekivanim situacijama.

Evo nekoliko crtica kako se kvalitetno pripremiti:


1. Odabir destinacije: može se putovati bilo gdje, no važno je krenuti

2. Što ponijeti: uvijek je bitno ne razmišljati previše

3.
Odluka s kime na put: vrlo važno, zbog atmosfere koja će vladati na putovanju, ali treba uzeti u obzir i mogućnost da putujemo sami (radije nego u lošem društvu)

4.
Informiranje o mjestu koje namjeravamo posjetiti: čitajući vodiče, prikupljajući informacije na internetu i savjetujući se s prijateljima. Sve je to vrlo, vrlo važno!

5.
Planiranje troškova putovanja: kako nakon povratka ne bi bilo iznenađenja

Jednom kada ste se odlučili za destinaciju važno je odlučiti što ponijeti. Kakva će vam biti prtljaga. Postoje i tzv. torbe-ruksaci, koje u zadnje vrijeme dobivaju na popularnosti. Bilo da je više ili manje poznatog proizvođača, kvaliteta jednog ruksaka ovisi najviše o njegovoj težini, otpornosti materijala te ugodnosti i ergonomiji.

Treba ponijeti samo ono najnužnije, te po završetku pakiranja još izvaditi eventualne stvari koje nam, u biti, i nisu toliko nužne. Popis stvari koje treba imati u torbi je doista dug, ali već dobro definiran za mnoge destinacije koje namjeravamo posjetiti.
Naravno, puno toga ovisi i o klimi destinacije koju namjeravamo posjetiti.

Isplanirajte svoje putovanje i poštedite se neugodnih iznenađenja.

Puturist.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Putovanja

Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Trendovi

Ako ste i vi zaljubljenik u ove Disney likove, onda ste na pravom mjestu!

Putovanja

Ako se pitate kojem ih je dijelu Istre povijest poklonila u najvećem broju, odgovor je Vodnjan i okolica.

Putovanja

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.