Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

Mandarine: Kraljice agruma kojih nam nikada nije dosta

Mandarine su voće najmanje tretirano pesticidima, prskaju se samo jednom, ne mogu dugo stajati i zato je velika sreća prodati sav urod.

Mandarine sadrže više vitamina C od naranči, a njihova sočnost te slatko-kiselkasti okus koji osvježava razlog su zašto im se veselimo svake jeseni. Mandarine su voće najmanje tretirano pesticidima, prskaju se samo jednom, ne mogu dugo stajati i zato je velika sreća prodati sav urod.

Vitamin C iz mandarina potiče proizvodnju kolegana i pomaže u zadržavanju glatke i mladenačke kože. Dijetalna vlakna u ovom voću i poboljšavaju probavu. Prema pisanju Natural Food Series, mandarine mogu poboljšati probavu, zaštititi srce te regulirati krvni tlak, a od njih teško da ćemo se udebljati – 100 grama voća sadrži otprilike 50 kalorija.

Vjerovali ili ne, mandarine mogu popraviti vaše raspoloženje, tvrde iz Klinike Mayo. Miris mandarine pomaže kod stresa, depresije i tjeskobe. Ako imate loš dan i želite se osjećati opuštenije, pokušajte s mandarinama! 

Kod kupnje mandarina birajte one teže jer sadrže više vode i soka. Kako ne bi izgubile vrijedne nutrijente, mandarine držite podalje od direktnog svjetla. Konzumirajte ih svakako unutar sedam dana od dana kupnje. 

Ne propustite

Zanimljivosti

Palijativna skrb nije skrb koja podrazumijeva samo umiruće osobe. Ona uključuje i brigu o kronično oboljelim osobama.

Duh i tijelo

Jeste li se ikad pitali zašto kažemo „vuk samotnjak“, a ne, primjerice, „medvjed samotnjak“ ili nešto slično?

Darivanje

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Savjeti stručnjaka

Sindrom policističnih jajnika ili skraćeno PCOS (engl. policystic ovary syndrome) čest je zdravstveni poremećaj u žena reproduktivne dobi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.