Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Hijaluronski fileri – prirodno rješenje za umornu kožu i naglašene bore

Uz pomoć hijaluronskih filera koji se sastoje od potpunosti prirodne substance, odnosno hijaluronske kiseline, u jednom posjetu uspješno možemo rehidratizirati i osvježiti izgled kože, popuniti bore kao i oblikovati obrise lica.

Mlada koža napeta je blistava i mekana. Međutim, kako godine odmiču postaje sve teže održavati kožu, te ona postaje sve opuštenija, isušena i umorna, a prve bore iscrtavaju nam lice. Svi znamo da razlog tome leži u nepovratnom procesu starenja tokom kojeg gubimo esencijalne sastojke za održavanje elastičnosti kože – kolagen i hijaluron.

Međutim, danas je više nego ikad prije, lako barem djelomice zavarati prirodu i obrisati godine i umor s lica. Uz pomoć hijaluronskih filera koji se sastoje od potpunosti prirodne substance, odnosno hijaluronske kiseline, u jednom posjetu uspješno možemo rehidratizirati i osvježiti izgled kože, popuniti bore kao i oblikovati obrise lica.

Što je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je jedan od najvažnijih sastojaka kože, a to podupire i činjenica da se 50% od ukupne količine hijaluronske kiseline u našem cijelom tijelu, nalazi upravo u koži.

Hijaluronska kiselina (HA) je bistra supstanca koju tijelo samo proizvodi, a radi se o vrsti šećera (glikozaminoglikanu). Ovaj šećer sastoji se od dugog lanca molekula ugljikohidrata, sa sposobnosti zadržavanja velike količine vode.Hijaluronska kiselina primjerice, na 1 gram može apsorbirati i do 6 litara vode, te je upravo iz tog razloga koža napeta, elastična i mekana.

Osim što hijaluronska kiselina hidrira kožu, ona također oporavlja kolagenske veze i sprječava njihovo propadanje. Hijaluronska kiselina hrani stanice i sudjeluje u njihovom rastu te ispunjava prostore između stanica, što tkivu kože daje volumen i čvrstoću. Liječnici često preporučuju hijaluronsku kiselinu kod smanjenja bolova u zglobovima i kod eliminacije drugih simptoma povezanim sa starenjem.

Hijaluronska kiselina borbi protiv bora

Hijaluronska kiselina je neophodna za našu kožu jer gubitkom molekula hijaluronske kiseline dolazi do gubitka hidratacije, elastičnosti i elastičnosti kože koje uzrokuju formiranje bora. No, kad se bore krenu pojavljivati možemo ih spriječiti korištenjem dermalnih filera koji u sebi sadrže upravo – hijaluronsku kiselinu.

Dermalni fileri koriste se u mnogim estetskim tretmanima kao što su:

Aplikacijom dermalnih filera u kožu, rješava se nekoliko problema – odjednom. Osim što se popunjavaju bore i vraća izgubljeni volumen, aplikacijom dermalnih filera potiče se dodatna hidratacija kože zbog retrakcije molekula vode, a dokazano dovodi i do regeneracije kolagena, kao i stvaranja novog.

Koje su prednosti dermalnih filera?

Jedna od najvećih prednosti dermalnih filera je sastojak koji koristimo kod aplikacije -hijaluronska kiselina. Kako je hijaluronska kiselina glavni razlog mlade i napete kože, tako nam na prirodni način može pomoći kod popunjavanja bora koje su nastale upravo zbog nedostatka iste.

Prednosti hijaluronske terapije su:

  • Prirodni sastojci dermalnih filera

Kako se radi o prirodnoj supstanci naše kože-hijaluronu, naše tijelo ne izaziva alergijske reakcije, čime je ova terapija pogodna za veliki broj ljudi.

  • Ne utječe na mimiku i izgled lica

Za razliku od nekih drugih terapija za bore koje mogu znatno utjecati na mimiku lica, hijaluronski fileri na prirodan način popunjavaju kožu i ne mijenjaju vaš izgled. Kod terapije hijaluronskim filerima jedino što će ljudi oko vas primijetiti je vaša mladenačka, zdravu kožu i svježiji izgled.

Prirodno, brzo i bezbolno rješenje za bore

Hijaluronski fileri koriste se kao zlatni standard u području pomlađivanja i poboljšanja općeg izgleda kože. Osim što je zahvat brz, jednostavan i nimalo bolan, vaša koža uz pomoć hijalurona dobiva građevni materijal koji je s godinama jednostavno izgubila i ponovno postaje elastična i glatka.

Iako godine na licu ponekad ostave neželjene posljedice kojih se u današnje vrijeme možete riješiti u jednom tretmanu i ponovo biti zadovoljni odrazom koji vidite u ogledalu.

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen.

Beauty report

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura.

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.