Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Crna je nova crna

Kolekcije prepune dominantne i snažne (ne)boje obilježile su novu modnu sezonu.

Bez obzira na to uz kakve se pojmove i značenja vezivala – crna (neboja ili negacija svih boja), sjedinjuje u sebi iznimnu snagu i moć. Ona snažno ističe osobnost, a jasnije ocrtavajući konture tijela, pridonosi eleganciji – stoga i ne čudi njena sveprisutnost na modnim pistama. Minimalističke, bogato dekorirane, avangardnog ili retro prizvuka, dnevne ili večernje – kolekcije prepune vječne i nezaobilazne crne dominiraju kolekcijama modnih dizajnera.



Zavodljivost tamnoga pretočila se u viziju žene odjevene od glave do pete u crno – u dramatične kreacije od svile, čipke ili baršuna. Istinska je zvijezda, ipak, snažna i seksi, crna koža, koja je ponovno nezaobilazan element u definiranju toga modnog pravca.



Osim brojnih outfita s elementima vojničkih odora, nalazimo i na crna odijela pročišćene elegancije, ženstvene večernje haljine, uske damske tuba-suknje, brojne reinterpretacije male crne haljine, uske hlače s volumioznim gornjim dijelovima izrađenih u maniri "arhitekture" kroja… Seksi sofisticirane čizme, velike torbe i retro-nakit uz blistave usne i “smokey eyes” skladno zaokružuju taj imperativni modni trend.



Kada je 1926. godine Coco Chanel lansirala malu crnu haljinu kao direktan odgovor na parišku kolorističku ekstravaganciju, započela je prava revolucija u modi. Kao i svi pasionirani zaljubljenici crne, smatrala je kako ona ističe osobnost te kako, jasnije ocrtavajući konture, pridonosi čistoj eleganciji.

Poslije, krajem 70-ih, punk pokret smijenio je hipijevski odjevni kolorit, a 80-ih su modnim futurizmom iskorak napravili japanski dizajneri: Issey Miyake, Yohyi Yamamoto i Rei Kawakubo. Autoritet u svijetu mode, Giorgio Armani favorizirajući crnu boju u svojim kolekcijama, napokon je uspostavlja kao vodeće, univerzalno i općeprihvaćeno modno promišljanje.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Darivanje

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.