Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Oduševljenje fantastičnim Bryce Aimeom

Hrabri i inovativni dizajner u Hypo centar donio je londonsku energiju i kreativnost.

Poslijednu večer zagrebačkog Dreft Fashion Weeka otvorila je kolekcija Artiđana by Ana. Tijekom revije vladala je pomalo uspavana atmosfera, čemu je doprinijeo i spori hod manekenki koje su se pojavile s vješalicama upletenim u kosu. U kolekciji za proljeće/ljeto 2011. vidjeli smo dosta sivih tonova i širokih hlača te odjeću s patentnim zatvaračima u ulozi ukrasa.



Marina Prevolšek za Maion odlučila je spojiti nespojivo i u tome djelomično i uspjela. Bilo je tu svega, od bež hlača preko prljavorozih kombinacija i cvijeća od glave do pete, pa sve do tirkiznih haljina i crne ultrakratke kožne jakne. Moglo se je zamjetiti da je glavni komad kolekcije tzv. cropped (skraćena) odrezana jaknica s ¾ rukavima.



Manekenke Dubrovčanke Mare Miloglav na glavama su imale svojevrsne 'palmice' od kose. Smjelom mladenačkom kolekcijom dominirale su većinom dvobojne kreacije s neidentificiranim ušivenim raznobojnim ornamentima.




Hvarski dizajner Toni Rico pobrinuo se za jedinu mušku kolekciju večeri, i to jednu vrlo razigranu liniju odjeće. Tijekom revije na zidu se vrtio slideshow sa starim slikama jednog od najljepših svjetskih otoka, Hvara, a cijelu priču pratila je i glazba karakteristična za taj dio Hrvatske. Sama kolekcija bila je pretežno mornarska, s detaljima karakterističnim za taj stil, poput malih sidara koja su visila na nautičkim sakoima. Bilo je i prugica i muških kupaćih bokserica, a manekeni su čak i zaplesali. Rico je na tragu svjetskih trendova za proljeće 2011., istih onih koje smo gledali na prestižnim pistama Milana i Pariza. Vrlo zabavna revija!



Gošća iz Londona, Ada Zanditon, Zagrebu je predstavila kolekciju nazvanu ''The Pyramora'', a inspiracija dolazi iz fuzije piramida i prekrasne strukture koraljnih grebena. To se jasno moglo vidjeti u njenoj upotrebi koraljnih boja i strukturalnog efekta koji su donijele male piramidice našivene na haljine. Ada je koristila i kožu, a pokazala nam je i svoju kratku široku verziju krem balonera. Glavno obilježje kolekcije, kojom se Ada odvažno upustila u istraživanje prirode egzaktnim metodama, definitivno je – struktura.



Performansima, spektaklima i senzacijama sklona Ivana Popović već danima je najavljivala brutalnu zabavu. Umjesto tipične glazbe koju pušta DJ, na djelu smo vidjeli ženski zbor odjeven u 'razderane' kreacije, a u pjevačke se vode upustila i sama dizajnerica.



Bilo je u Ivaninoj kolekciji i haljina s volanima i baršunastih hlača i ''razderanih'' komada, ali očito je statement komad bio top prekriven šljokicama. Nosile su ga skoro sve manekenke, bilo samoga kao majicu ili je, pak, provirivao ispod prozirnih haljina i košulja.



Ovosezonski Dreft Fashion Week Zagreb zatvorio je još jedan gost iz Londona, Bryce Aime, i donio dašak već opjevane londonske kreativnosti i inovativnosti u Zagreb. Bryce se proslavio kada je pop zvijezda Rihanna odjenula njegovu haljinu u spotu za pjesmu ''Hard'', što ga je automatski lansiralo na stranice utjecajnih modnih magazina.



Inspiracija za njegovu proljetno-ljetnu kolekciju dolazi iz tradicionalnog japanskog teatralnog kostima Kabuki, te iz estetike pekinške opere. Materijali su bili mahom lagani i svijetli, u nijansama dragulja, što je vrlo prigodno za ljeto. Osvojile su nas ekstravagantne cipele s platnenim ili zatvorenim gornjim dijelom, a upečatljivi su bili i dramatični šeširi, poput onog od ogromnog perja. Osvježavajuće je bilo vidjeti ovako hrabru i inovativnu kolekciju u Hrvatskoj, gdje se dizajneri rijetko usuđuju eksperimentirati i isprobavati nove stvari.



Na kraju večeri dodijeljene su i tradicionalne nagrade za najboljeg dizajnera, najboljeg mladog dizajnera i najbolju manekenku. Dobitnik Mande za najboljeg dizajnera je Toni Rico, najbolja mlada dizajnerica je Jelena Aleksić, a najbolja manekenka je Lidija Lešić.



CroModa.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Trendovi

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.