Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Vintage make up

Kako se našminkati poput retro ljepotica?

Putovanje u make up prošlost jednom uvijek dođe do Marilynke. Prerano preminula filmska ikona Marilyn Monroe šminkom je postizala svježinu, jednostavnost i seksi izgled, a u tom je sva čar vintage make up-a.

Heroine vintage make up-a su pin up djevojke koje su i danas izrazito u trendu. Starleta Dita von Theiss kao klasičarka i pjevačica Katy Perry kao new age pin up djevojka, pokazatelji su kako dobar vintage ne zastarijeva.



Što je potrebno?

Za mačkaste oči i napućene usne, a prozračan make up potreban vam je tekući puder nijansu svjetliji od vašeg tena, korektor, puder u prahu, eyeliner, maskara, svjetlo ružičasto sjenilo, olovka za usta, crveni ruž i prozirno sjajilo.



Kako se našminkati?

Za početak nanesite korektor na problematična mjesta, a zatim tekući puder. Osobitost vintage make up-a je i porculanski ten zato odaberite kvalitetan puder u prahu i s njim zagladite lice.

Nakon podloge krenite s make up-om očiju. Za početak nanesite mali sloj svijetlog ružičastog sjenila, čisto da date sjaj oku. Nakon toga iscrtajte gornji kapak eyelinerom tako da završetak pokazuje prema sljepoočnici i na taj način tvori mačkasti look. Ne zaboravite definirati i obrve jer ova vrsta make up-a ne podnosi raščupanost. Ako ste izrazito svjetlijeg tena, umjesto crne upotrijebite smeđe nijanse.

Usnice
za početak iscrtajte tamnijom crvenom olovkom i malo ju razmažite te nakon toga nanesite crveni ruž. Sjajilo je posljednji korak kojeg izdašnije nanesite na sredini usnica kako biste postigli željeni prćasti izgled usnica.



Postoje naravno i odstupanja od vintage make up-a. Zato se ne libite odabrati neke druge nijanse i boje poput ružičastog ruža, žućkastog sjenila ili pak samo sjajila na usnama. Ipak pokušajte zadržati željenu svježinu, jednostavnost te seksi profinjenost vintage looka.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Drama Queen

Uzevši u obzir trenutnu situaciju i činjenicu da nisam inspirirana ama baš ničim, u želji da dođem do kakve ideje, danima sam surfala Instagram...

Istaknuto

Prvi zadatak make-upa oduvijek je bio prikriti sitne nesavršenosti i istaknuti ljepotu.

Zanimljivosti

Poslovni bonton, odnosno bonton u poslovnim odnosima, može se definirati kao skup opće prihvaćenih pravila ponašanja koja se temelje na društvenim normama i važan...

Dobar posao

Sa samo 22 godine, make up artist Karlo Rusan već je ostvario uspjeh o kojima mnogi sanjaju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.