Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Prijateljica – moja spasiteljica

Nekoliko kava dnevno, stotine minuta preko telefona, tisuće izgovorenih riječi o raznoraznim temama, to mogu podnijeti samo prijateljice.

Koliko prijateljica trebamo, imamo li ih sve u jednoj osobi ili nam za svaki dio života treba posebna?

Prijateljstva su nam potrebna

U nervoznom vremenu kada je otuđenost ljudi sve vidljivija, prijateljstva su vrlo osjetljiva, snažno ih želimo i trebamo, ali ih teško ostvarujemo. Rađaju se i nestaju iz mnogih razloga poput daljine, vremena i nerazriješenih sukoba. Kao što nas kod ljubavi u početku privlači fizički izgled, tako nas kod prijateljstva privuče osobnost tog nekog.

Kao preduvjet kod ženskog prijateljstva treba se ukloniti međusobna kompetitivnost oko muškaraca. Muškaraca je na svijetu manje nego žena što drugu ženu obilježava kao neprijateljicu u borbi za "plijen", a to je u ovom slučaju muškarac. Kada se prijeđe taj "prag" počinje se graditi povjerenje, međusobna iskrenost koja je preduvjet za dobro prijateljstvo.

Jedna od glavnih karakteristika ženskih prijateljstava je dijeljenje najdubljih osjećaja i najvažnijih osobnih odluka s bliskim osobama. To uključuje i primanje i davanje savjeta o tome kako upravljati svojim emocijama, kako se ponašati u određenoj situaciji, kako preboljeti da ih privlači netko kome se one ne sviđaju, kako se nositi s time kada te prijateljica povrijedi te slične osjećajne situacije.


Tko je prijateljica?

Ona s kojom smo emocionalno neraskidivo povezani, ona koju kada nazovemo usred noći, budi se, ustaje i kreće nam upomoć. Iskrena ženska prijateljstva izuzetno su rijetka, ali kada se postigne ta jedna razina povjerenja, ona su većinom neuništiva.

Američki povjesničar Henry Adams je rekao: ”Jedan prijatelju životu je mnogo, dva je jako puno, a tri gotovo nemoguće.”

Najbolja prijateljstva su jedinstvena i osobita, iako ne treba ih se uzimati zdravo za gotovo, to su odnosi na kojima se treba raditi, gdje se daje i prima, a naravno i uživa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Drama Queen

Kako preživjeti sezonske popuste

Budi fit

Gubitak kila najteži je kad ste s motivacijom na nuli.

Fashion report

Popularni brend obiluje zgodnim sitnicama za darivanje.

Dizajn

Osvoji 4 nova iPhone mobitela za sebe i frendice.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.