Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Povrće za Uskrs, ali da je zdravo i ekološko? Krenite u bio&bio

Zdravo i ekološko povrće obogatit će svaki stol, kako za Uskrs, tako i u ostatku godine.

Uskršnji doručak mnoge podsjeća na okuse i mirise iz djetinjstva. Postoje brojni načini kako i dalje njegovati tradiciju, a ovo je idealan trenutak da ju “oživimo” pri tome posežući za kvalitetnim, cjelovitim i svježim namirnicama za lagane i kreativne Uskršnje recepte. Neka se ovog Uskrsa na vašem tanjuru nađu cjelovite i zdrave plant based alternative uz bogatstvo sezonskog povrća poput  zelene salate, rotkvica, mrkve i mladog luka.

Iskoristite nadolazeće blagdane da dodatno “ozelenite” organizam

Zeleno je zdravo. Zeleno je život. Ponudite svojoj obitelji zdrave, organske i sezonske namirnice koje osnažuju tijelo i hrane ga potrebnom energijom. Provjereno najefikasniji način kako organizmu osigurati mikronutrijente, vitamine i minerale koji su potrebni u proljeće, svakako je odabir sezonskih namirnica. Donosimo vam nekoliko sjajnih ideja za zdrav doručak i ručak uz koje će ovogodišnji blagdanski stol biti nutritivno izbalansiran, ali i usklađen s mijenama u prirodi.

Za kupnju svježeg, zdravog i organskog povrća svratite do bio&bio trgovina

Osim što ćete tamo dobiti ideje i savjete, čekaju vas visokokvalitetne namirnice, a podržavate i održivu proizvodnju hrane i lokalne proizvođače.

Ovo su bio&bio ideje za uskršnje obroke:

Za uskršnji doručak svojim ukućanima možete poslužiti bogatu vegansku platu sa Zrno kruhom od kiselog tijestaZrno ajvarom te biljnim namazima poput humusanamaza od avokada ili francusku salatu na bio&bio način. Ako volite tradicionalna jela s jajima, isprobajte alternativu – tofu kajganu ili omlet od slanutkovog brašna

Ručak je uvijek dobro započeti juhom kako biste zagrijali tijelo i potaknuli probavu. Predlažemo da svoju proljetnu blagdansku gozbu otvorite gustom juhom od blitve ili nekog drugog zelenog,  lisnatog povrća poput špinata ili koprive. S obzirom na to da sada dospijevaju i šparoge, cvjetača, brokule te proljetne gljive napravite ukusan Quiche s lećom i povrćem koji je jednako dobar kad se jede topao ili hladan. Zeleni proljetni rižoto sa šparogama, porilukom, bobom ili mladim graškom također je dobra opcija, a vole ga sve generacije.

Zdravo i ekološko povrće obogatit će svaki stol, kako za Uskrs, tako i u ostatku godine. Ako su vas ove ideje inspirirale, pripremite popis namirnica i krenite u online kupnju ili svratite do jedne od 20-ak bio&bio trgovina diljem Hrvatske.

Čeka vas bogatstvo 100% ekoloških namirnica te svježe i sezonsko voće i povrće za najzdravije i najukusnije eko blagdane.

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Uz male preinake u svakodnevici, lakše se diše!

Trudnoća

Potreba za željezom eksponencijalno raste tijekom trudnoće, a vrhunac doseže u trećem tromjesečju kada ne možete unijeti toliko željeza samo iz hrane bogate željezom!

Duh i tijelo

Oni koji su počeli pisati dnevnik zahvalnosti tvrde da usredotočenost na ono na čemu smo zahvalni pomaže prekinuti začarani krug negativnih misli.

Suncokreti na oblacima

Uvijek mi bude zanimljivo kako se po tim ženskim kavama često uzme jedna od neprisutnih prijateljica u usta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.