Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Festivalski modni izričaj

U sezoni festivala izgledajte besprijekorno bez pretjeranog opterećivanje svoje putne torbe.

Uskoro počinje sezona glazbenih open-air festivala, sezona dobre glazbe, odličnih provoda i noći prospavanih pod zvjezdanim nebom. No prije pitanja kakav šator ponijeti sa sobom, većina vas vjerojatno pomisli: što tamo nositi?

Realno gledajući, na festivalima ste ograničeni prostorom, nedostatkom tople vode i općenito "regularnih" uvjeta u kojima se pripremate za prezentaciju svijetu. Donosimo vam stoga nekoliko savjeta za pakiranje kako bi bez većih incidenata mogli izgledati i osjećati se dobro u onome što nosite.



Za početak, zlatno pravilo svakog predfestivalskog pakiranja glasi: što manje to bolje. Nemojte se pretrpavati odjećom. Vjerojatno nećete ni imati prilike odjenuti sve što ste ponijeli, a sami sebi ćete biti zahvalni ukoliko vam torba ne bude težila 15 kilograma. Kako se radi o ljetnim mjesecima, par kratkih hlača, prozračna slatka minica ili haljinica i traperice za slučaj nužde bit će sasvim dovoljni.

Pridodajte tome nekoliko običnih majica s printom i imate bazu svoje festivalske garderobe. Ponesite i jedan topli džemper ili majicu s kapuljačom za prohladne noći, kao i praktičnu kabanicu u slučaju ljetnih pljuskova.



Najveću pažnju treba ipak posvetiti obući. Svi koji su barem jednom prisustvovali nekom open-air festivalu posvjedočit će kolika se količina blata tamo može skupiti čak i dok ne kiši. Stoga obavezno ponesite stare "martensice" ili nabavite slatke gumene čizme i riješili ste najveći dio problema. Kad grane sunce, nemojte odmah uskakati u japanke i sandale.

Štoviše, njihovo se nošenje na ljetnim festivalima nikako ne preporučuje zbog mogućnosti različitih ozljeda. Radije ponesite najobičnije tenisice koje opet možete kombinirati uz sve što ste ponijeli sa sobom.



Od trendy, a korisnih modnih detalja, obavezne su sunčane naočale i šešir koji će vas štititi od štetnih UV zraka. Hoće li šešir biti pleteni, krpeni, kaubojski, slamnati, širokog ili uskog oboda ostaje potpuno na vama i vašem stilskom usmjerenju.

Zgodno rješenje za osnovne stvari poput mobitela i novca koje moraju biti uz vas i dok skakućete uz omiljene hitove su torbice koje se kopčaju oko struka, tzv. "bisage". Stvari će vam biti na sigurnom, a vaše ruke slobodne i neopterećene.



Što se make-upa tiče, i tu se držite minimalizma. Nećete imati vremena ni prostora na sebe stavljati slojeve teške šminke.

Maskara i sjajilo bit će vam dovoljni, a opskrbite se i zalihama maramica za čišćenje kako biste s lica otklonili ostatke make-upa i nečistoće. Krema sa zaštitnim faktorom je must-have svih open air festivala s obzirom na to da ćete većinu vremena provoditi na suncu.



Izbrusite li ovu osnovu još pokojim neupadljivim detaljem poput narukvice i tankih metalnih ogrlica, zavladat ćete festivalskom modnom scenom kao apsolutna kraljica i, što je najbolje od svega, uopće se nećete morati pretjerano truditi oko toga. Bitno je samo da uživate u glazbi, atmosferi i da se dobro osjećate u onome što nosite.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Darivanje

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.