Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Čistite lice uljima

Hidratiziraju i sprječavaju nastanak bora i akni.

Metoda čišćenja lica uljima u posljednje je vrijeme dobila mnogo pozornosti, s obzirom na buđenje svijesti o zagađenom zraku i prljavštinama kojima smo svakodnevno izloženi. Iako ulje može izazvati još više masnoća na licu, u većini slučajeva ono ipak djeluje umirujuće i hidratizirajuće.

1. Slatko bademovo ulje – prirodni ovlaživač


Odličan osvježivač za suhu kožu koji se brzo apsorbira i sprječava gubitak vlage. Osim toga, pomaže pri smanjivanju podočnjaka nastalih od umora. Pomiješajte malo bademovog ulja s medom i masirajte područje oko očiju.

Ovo ulje bogato je vitaminom E koji usporava pojavu bora. Sadrži antimikrobna svojstva koja sprječavaju širenje bakterijskih infekcija čiji je rezultat pojava akni. Namažite lice dva puta tjedno bademovim uljem i temeljito isperite vodom. Djelovat će puno bolje na vašu kožu od skupih krema punih dodataka.



2. Ulje avokada – protiv starenja

Hranjivo ulje bogato vitaminima A, C, D i E, posebno se preporučuje zrelijoj koži. Povećava proizvodnju kolagena i umiruje alergije. Za ljetne dane je posebno dobar jer zadržava kožu hidratiziranom, a ukoliko dobijete opekline na suncu, ulje avokada će ih ublažiti.

Kora avokada posebno je bogata uljem. Stoga umasirajte avokado u vašu kožu i ostavite da djeluje petnaestak minuta. Potom isperite u vodi.

3. Lavanda – za akne, ugrize i opekline

Ulje lavande sadrži antiseptička svojstva koja će pomoći koži da se riješi akni, prištića i sličnih upala. Učinkovito je u liječenju uboda insekata, ali i zacjeljivanja rana. Najbolje djeluje u kombinaciji s kamilicom.



4. Ulje od mrkve – za zaštitu od sunca

Iznimno bogato beta karotenom i vitaminima održava elastičnost kože i smanjuje štetu nastalu ultraljubičastim zračenjem. Uklanja toksine i daje koži svjež izgled. Sadrži antioksidanse koji štite stanice kože od štetnih slobodnih radikala.

5. Ulje noćurka – za suhu kožu


Koristi se u liječenju kože koja je suha, ispucana i svrbljiva. Sadrži masne kiseline koje ga čine iznimno efikasnim u smanjivanju crvenila i bora.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.