Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Bobbi Brown make-up savjeti

Sve što morate znati o šminkanju u novoj je knjizi poznate vizažistice.

Uvijek ste htjeli znati našminkati se poput profesionalnog vizažista, a niste znali kako. Poznata vizažistica Bobbi Brown napisala je knjigu  Bobbi Brown Makeup Manual, u kojoj je podijelila s čitateljima svoje dugogodišnje znanje i umijeće u šminkanju.

Bobbi Brown je poznata vizažistica s više od 25 godina iskustva u profesionalnom šminkanju, a ima i vlastiti kozmetički brand Bobbi Brown Cosmetics. Njezini proizvodi se prodaju u više od 400 trgovina u 20 zemalja diljem svijeta.



Nova knjiga sadržava baš sve što ste ikad htjeli znati o šminkanju, a jednako je zanimljiva početnicima kao i budućim vizažistima. U njoj možete pročitati savjete kako se našminkati za manje od deset minuta, korak po korak opisane tehnike šminkanja za svaku priliku te uživati u prekrasnim fotografijama koje prikazuju look-ove od dnevnog makeup-a do vamp looka za modnu pistu.

Osim o makeup-u, knjiga ima i poglavlja o prehrani i njezi tijela jer su briga o sebi i životni stil osnovna baza za vanjsku ljepotu.


Donosimo nekoliko savjeta poznate vizažistice:

Podloga

Besprijekorna podloga za make-up prvi je korak do savršeno našminkanog lica. Bobbi Brown savjetuje koristiti podlogu u žućkastim tonovima jer će takav tekući puder nestati čim ga nanesete na kožu. Upijanje tekućeg pudera u kožu je tajna savršene boje podloge. Nanesite puder na obraze i čelo i imajte na umu da na ovim dijelovima koža ima tamniji ton.

Korektor

Za prirodni izgled odaberite korektor u nijansi svjetlijoj od tekućeg pudera. Nanesite korektor na tamnija mjesta i na unutarnji dio očiju. Prstima utapkajte korektor da se stopi s podlogom. Za svijetli ten Bobbi preporučuje blijedo ružičastu, a za tamniji ten boju tamne breskve.



Rumenilo

Bobbi tvrdi da je kod rumenila najvažnije da se nanese na jabučicu obraza, a za savršeni rezultat, odaberite boju koja je najsličnija vašoj koži kad je uštipnete. Nanesite rumenilo na obraze i prema liniji kose.

Oči

Ako želite dodati glamur vašem izgledu, Bobbi savjetuje da kupite sjenilo za oči koje dolazi u tri nijanse, svijetla, srednja i tamna. Počnite sa svijetlom nijansom i nanesite je kistom. Boju srednje nijanse nanesite iznad trepavica. Kad želite stvoriti smokey eye look, nanesite tamnu nijansu izvana. Za definiranje očiju koristite tuš za oči i tri nanosa crne maskare na trepavice.

Usne

Za usne odaberite ruž u nijansi sličnoj prirodnoj boji vaših usana. Nanesite malo ruža na donju usnu da vidite slaže li se s cjelokupnim makeup-om. Završite s olovkom za usne kojom ćete definirati idealan oblik vaših usana.



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

She Book Club

Intrigantna priča, veličanstvena norveška divljina i četiri junakinje povezane ubojstvom jamstvo su za novu uspješnicu. 

She Book Club

Može li ih neočekivana tragedija i njihova tvrdoglavost razdvojiti ili će se Donovan i Wynter ipak othrvati duhovima prošlosti i pustiti ljubav u svoje...

She Book Club

“Oporavak Rose Gold” nevjerojatno je napeta priča o opsesiji, pomirenju i osveti, psihološki dvoboj ličnosti koje pod površinom ljubavi skrivaju mračne tajne o kakvima...

She Book Club

Zbirka priča "Samo da sve dobro prođe" predstavlja Aleksandru Filipović kao novi, važan ženski glas u hrvatskoj književnosti!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.