Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Prva pomoć za kožu nakon ljetovanja

Nuxe Body 24-satni hidratantni losion vlaži, hrani i obnavlja.

Ljeto je vrijeme uživanja u suncu, moru i dodiru topline na goloj koži. Uvijek atraktivan preplanuli ten prikriva nepravilnosti na koži poput celulita, proširenih vena i kapilara te daje našem tijelu seksi mlađahni izgled. No kao posljedica prekomjernog izlaganja suncu, dolazi i do drastičnog isušivanja i oštećenja svih slojeva kože. UV zrake dovode do isparavanja zalihe vode iz epiderme, a morska sol, iako blagotvorno utječe na cijeli organizam, ipak dugoročno isušuje stanice kože čineći kožu zategnutom i neelastičnom.

Po povratku s ljetovanja, iako preplanula, koža je jednostavno bez sjaja te suha i dehidrirana, uz prisutno perutanje ili čak ljuštenje mrtvih stanica. Dehidracija dovodi do stvaranja bora, a koža postaje osjetljivija, sklonija iritacijama pa nerijetko svrbi i zateže.



Ovako iscrpljena, ne samo da će prije izgubiti teško stečenu preplanulost, već i dolazi do dugoročnih posljedica za kožu – stvaranje dubokih bora i pigmentacijskih mrlja, opuštanje kože i gubitak elastičnosti.

4 ljetna neprijatelja vaše kože

Nije sunce jedini faktor koji dovodi do naglog isušivanja kože. Dehidracija kože ljeti posljedica je i pojačanog znojenja te utjecaja morske soli koja dugoročnu isušuje i nagriza kožu.



Povećana konzumacija alkoholnih pića na godišnjem odmoru alkoholna pića također intenzivno isušuje kožu i usporava obnovu stanica.

Intenzivna hidratacija – očuvanje preplanulog tena

S intenzivnom hidratacijom valja započeti već tijekom prvih dana izlaganja suncu. Što više vlage pružate svojoj koži, to će ona lakše potamnjeti i dulje zadržati boju. Najidealnije rješenje jest optimalna kombinacija vlage i lipida koji su neophodni za jačanje stanične barijere i regeneraciju kože.



Nakon povratka s ljetovanja, prvi korak za oporavak kože krije se u nježnom pilingu kože koji će ukloniti stanice odumrle uslijed štetnog utjecaja UV zraka te naglasiti boju i vratiti sjaj preplanulom tenu. Svakodnevno obilje vlage i lipida podarite svojoj koži laganim sredstvima za njegu tijela koja, u još uvijek vrućim ljetnim mjesecima, neće dodatno opteretiti vašu kožu.



Suha i gruba koža tijela bez sjaja, realnost je većine žena nakon povratka s ljetovanja. Nevjerojatno olakšanje krije se u bogatstvu hidratacije Nuxe Body 24-satnog hidratantnog losiona, s najboljom kombinacijom prirodnih aktivnih sastojaka koji vlaže i hrane kožu tijela, obnavljaju njezinu strukturu te joj pružaju očaravajući osjećaj ugode i mekoće.



Ekstrakti pšenice zaduženi su za trenutnu i dugotrajnu hidrataciju kože, dok ulja slatkog badema i suncokreta bogatstvom lipida hrane suhu kožu tijela. Cvjetovi naranče i badema čine kožu mekom poput svile, a neodoljiv miris kokosovog sorbeta, cvjetova naranče i divlje vanilije nježno obavijaju tijelo.

Ovaj lagani, ali bogati losion pruža cjelodnevnu ugodu i obnavlja kožu, ne ostavljajući pritom masni trag na koži. Sadrži 94% sastojaka prirodnog porijekla. Cijena za 200 ml je 150,35 kn, a za 400 ml 217 kn.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.