Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

H&M nastavlja suradnju s UNICEF-om

Angažman vrijedan gotovo 8 milijuna USD za projekt All for Children u Bangladešu.

H&M proširuje svoju suradnju u projektu All for Children (Sve za djecu) s UNICEF-om, Dječjim fondom Ujedinjenih naroda kako bi se uključio i Bangladeš. Doprinos H&M-a ovom projektu iznosit će ukupno 7,99 milijuna USD, što je dosad H&M-ova najveća donacija ulaganju zajednice. Ime All for Children H&M daje dugoročnim projektima koje podupire, a svrha im je unaprjeđenje obrazovanja i pružanje bolje zdravstvene skrbi za djecu u zemljama u kojima djeluje H&M. Projekt u Bangladešu trajat će od 2012. do 2017.



''Bangladeš je važna zemlja proizvodnje i želimo pridonijeti pozitivnom, održivom razvoju. Svrha projekta All for Children je holistički pristup razvoju djece u sirotinjskim četvrtima Dhake. Budući da H&M vjeruje kako su djeca, koja nauče čitati i pisati, u boljoj poziciji prilikom donošenja informiranih odluka o svojoj budućnosti, želimo postići da 40.000 djece pohađa školu'', kaže Karl-Johan Persson, glavni direktor H&M-a.



Cilj projekta je da oko 40.000 djece u dobi od 3 do 14 godina u određenim sirotinjskim četvrtima Dhake dobije bolji pristup kvalitetnom obrazovanju, temeljnim životnim vještinama i službama socijalne zaštite. Očekivani dugoročni utjecaj projekta je doprinos ukupnom smanjenju siromaštva i poboljšanim uvjetima zarade za život za obitelji, a u širem kontekstu, poboljšanje društvenog razvoja u Bangladešu.



''Kvalitetno obrazovanje osnovno je ljudsko pravo, ali za mnogu djecu u Bangladešu to pravo još nije zaživjelo. Neka djeca povremeno pohađaju školu, ali su u stalnoj opasnosti da će je napustiti. UNICEF-ovo partnerstvo s H&M-om pomoći će u jačanju kvalitete ranog učenja, predškolskog i temeljnog osnovnoškolskog obrazovanja, temeljnih životnih vještina i usluga socijalne zaštite za djecu koja žive u sirotinjskim četvrtima i koja su među najranjivijima u društvu. Zahvaljujemo H&M-u na velikodušnoj potpori za djecu Bangladeša'', kaže Pascal Villeneuve, predstavnik UNICEF-a za Bangladeš.



H&M će od 18. listopada nastaviti prošlogodišnji uspjeh i pokrenuti novu kolekciju All for Children, a 25% od sveukupne prodaje iz ove kolekcije ići će UNICEF-ovu radu u sklopu programa All for Children u Bangladešu.



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Zanimljivosti

Prema široko prihvaćenoj definiciji, medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih poruka u različitim oblicima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.