Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

‘Baby and mother friendly’ bolnica

Osvoji 4D ultrazvučni pregled

Svaka majka će potvrditi da je rođenje djeteta jedan od najznačajnijih trenutaka u njihovu životu. Upravo zbog toga važno je znati kome se obratiti za pomoć i vrhunsku uslugu kako bi trudnoću 'izgurali' do kraja na što ugodniji i bezbolniji način. Rodilište & Poliklinika Podobnik prva je i jedina privatna zdravstvena institucija u Hrvatskoj koja uz ambulantnu pruža i bolničku skrb iz ginekologije i porodništva.

'Naš pristup je individualan, rodiljama se maksimalno posvećujemo tijekom poroda, ali i za vrijeme pripreme za porod. Vodimo sve preglede tijekom trudnoće i nudimo najmoderniju ambulantnu uslugu. Od 4D ultrazvuka, kompletnih otkrivanja ranih kromosomskih grešaka i mogućih anomalija ploda do same pripreme za porod. Svaka žena na porodu ima svoju primalju, uvijek je prisutan pedijatar, anesteziolog i ginekolog koji vodi porod u dogovoru s rodiljom i njezinim željama prema medicinskim indikacijama', naglasila je specijalistica ginekologije i opstetricije dr. Petra Podobnik Brlečić.



Žene su ovdje na prvom mjestu što potvrđuje i činjenica da Rodilište nudi takozvani 'rooming in', što znači da rodilja može biti s djetetom koliko god želi, ali na njezin zahtjev, ovisno o tome kako se osjeća, tu je tim koji preuzima brigu o djetetu.

'Za razliku od ostalih bolnica u kojima majka preuzima kompletnu brigu o djetetu odmah nakon poroda mi majkama nudimo svu moguću pomoć i edukaciju, tako sami sebe volimo nazivati 'baby and mother friendly'. Cilj nam je da majka i otac dođu kući potpuno spremni za samostalnu brigu o novom članu obitelji', kazala je dr. Podobnik Brlečić.

U prvih pet godina postojanja u Rodilištu Podobnik je na svijet došlo preko 1400 beba. Ova privatna bolnica nudi sve vrste poroda, od vaginalnog poroda na krevetu koji se mijenja u svim pozicijama, poroda na stolčiću, koji je jedna vrsta prirodnog fiziološkog poroda do potpuno prirodnog poroda u vodi. Rodilji je na raspolaganju anesteziolog te može uvijek izabrati epiduralnu anesteziju ukoliko želi bezbolan porod, a rodilište je opremljeno modernom operacijskom salom u slučaju poroda carskim rezom.



U poliklinici ne kriju zabrinutost oko činjenice da se dob rađanja sve više pomiče. Kod starijih trudnica je češća pojava kormosomskih grešaka kod bebe i veće su komplikacije trudnoće. Tako statistički podaci pokazuju da je 70ih godina samo 5 posto žena rađalo nakon 35 godine života, a u današnje vrijeme, pogotovo u zapadnim zemljama taj postotak prelazi 20 posto. Kao glavnog razlog za odgađanje rađanja doktorica navodi današnji životni stil, duži životni vijek te mogućnosti potpomognute oplodnje.

U svom radu poliklinika je stavila poseban naglasak na svoj licencirani laboratorij za potpomognutu oplodnju. Doktorica Podobnik Brlečić nam je kazala kako je danas uzrok neplodnosti podjednako raspodijeljen između žena i muškaraca te nam dala nekoliko savjeta za opće zdravlje.

'Osim redovnih ginekoloških pregleda za zdravlje žene savjetovala bih kontrolu tjelesne težine jer je na taj način balans hormona u tijelu idealan i ne uzrokuje probleme poput poremećaja sa štitnjačom i dijabetesom koji isto mogu pridonijeti neplodnosti, poremećaje ovulacije i nemogućnosti zatrudnjivanja. Iako ne postoji specifični savjet važno je držat se standardnih mjera za zdravi život.', kazala je doktorica.

U Poliklinici Podobnik je moguće napraviti pregled jajovoda korištenjem najnovije metode kontrastne ultrazvučne salpingografije pod kontrolom 4D ultrazvuka, što znači da nema štetnog zračenja. Sliku je moguće 3D oblikovati, a rezultat je identičan rendgenskom pregledu, samo bez štetnog zračenja. Bolnica nudi sve metode potpomognute oplodnje od nejjednostavnijih (stimuliranje ovulacije, intrauterina inseminacija) do kompleksnijih (IVF, ICSI (intracitoplazmatska injekcija) i TESA koje se koriste u slučaju težih oblika neplodnosti.



Vlastiti genetski laboratorij, kojim se posebno ponose, nudi majkama otkrivanje sindroma Down, ali i ostalih kromosomskih grešaka već u 11. tjednu trudnoće. Neinvazivni kombinirani probir radi se od 11. do 14. tjedna kada se gledaju posebni markeri poput nuhalnog nabora, nosne kosti i dopplerskih parametara. Ova metoda kombinira također dob majke i vađenje hormona iz krvi, a ima 90 posto osjetljivosti. U slučaju otkrivanja rizičnih čimbenika slijedi savjetovanje s liječnicima te moguća odluka o nekoj od invazivnih metoda. Najčešće se radi o amniocentenezi u sklopu kojeg se radi brzi test čije je rezultate moguće dobiti u roku od 24 sata.

Poliklinika Podobnik kao najnoviju uslugu, jedini u Hrvatskoj, majkama i očevima nudi neinvazivnu metodu određivanja sindroma Down iz krvi majke koja genetski analizira fetalne stanice. Ta nova metoda se radi na svega nekoliko mjesta u svijetu, a u suradnji s laboratorijem iz Hong Konga genetskom se analizom isključuju tri najčešće kromosomske greške: trisomiju 21, 18 i 13. Točnost ove metode je 99 posto, a jedini nedostatak je cijena od 900 eura. Ipak, glavna prednost je nepostojanje rizika od spontanog pobačaja.

OSVOJITE 4D ULTRAZVUČNI PREGLED!

Posvetite sebi i svojem djetetu posebnu pažnju i osvojite 4D ultrazvučni pregled koji Vam poklanja Rodilište & Poliklinika Podobnik!

Ukoliko želite osvojiti ovaj poklon, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom PODOBNIK te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr – u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Koliko je beba do sad porođeno u Rodilištu Podobnik?

Vaše prijave primamo do 27. ožujka 2013., nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika.

Uvijet za sudjelovanje u igri je lajkanje Facebook stranice Rodilišta & Poliklinike Podobnik!

Dobitnica je Marina Tomljanović.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Organizirali su i dvije nove jedinice, jedinicu za pacijentice u procesu žalovanja gdje trudnice koje prolaze kroz teške trenutke uz vrhunsku zdravstvenu skrb imaju...

Fashion report

Postoje li u našim ladicama neki neistraženi ponori koji nemilice gutaju stvari?

Savjeti stručnjaka

Nakon 25 godina uspješnog rada Ljerka i Damir Eljuga izdali su knjigu „Odabrane teme iz ginekologije i senologije“. Na više od 150 stranica čitatelji...

Savjeti stručnjaka

Rani i precizan test za Downov sindrom i druge trisomije

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.