Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Otvoren je natječaj za nagradu "Radoslav Putar" koja se dodjeljuje za kvalitetu i inovativnost likovnih umjetnika do 35 godina. <br />

Kultura

Otvoren natječaj za Nagradu Radoslava Putara

Otvoren je natječaj za nagradu "Radoslav Putar" koja se dodjeljuje za kvalitetu i inovativnost likovnih umjetnika do 35 godina.

U obzir dolaze umjetnička djela ostvarena u 2008. i 2009., u mediju slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, instalacija, fotografija, videa, novih medija i performancea, priopćio je danas organizator.

Stručni odbor odabrat će četiri finalista koji će se predstaviti na zajedničkoj izložbi 3. lipnja u Galeriji Galženica.

Na otvorenju izložbe bit će izabran i proglašen dobitnik nagrade kojemu će biti osiguran šestotjedni studijski boravak u New Yorku i samostalna izložba novih djela u Zagrebu.

Na natječaj se umjetnici mogu prijaviti samostalno, a pravo prijedloga kandidata imaju i institucije, profesionalni djelatnici iz područja likovnih umjetnosti i građani. Prijavljeni kandidati moraju biti hrvatski državljani.

Sve informacije mogu se pronaći na internetskoj stranici www.nagradaputar.scca.hr.

Organizatori nagrade su zagrebački Institut za suvremenu umjetnost, newyorški Foundation for Civil Society i Trust for Mutual Understanding te međunarodna mreža YVAA.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.