Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Kratki dokumentarni filmovi "Nepovratno" Igora Bezinovića i "Predsjednički vlak" Branka Vilusa, nastali u sklopu Restart Laboratorija, premijerno su prikazani danas u kinu "Grič".

Kultura

Premijerno prikazani dokumentarci Restart Laboratorija

Kratki dokumentarni filmovi "Nepovratno" Igora Bezinovića i "Predsjednički vlak" Branka Vilusa, nastali u sklopu Restart Laboratorija, premijerno su prikazani danas u kinu "Grič".

Restart Laboratorij, predstavljen na konferenciji za novinare uoči premijera, kontinuirani je program udruge "Restart" putem kojega se mladim autorima pruža edukacijska, tehnička i sadržajna pomoć kako bi napravili svoje prve dokumentarne filmove.

U dvije godine održano je devedesetak radionica u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a cilj nam je produžiti trajanje radionica na mjesec dana i više, rekao je producent Laboratorija Oliver Sertić.

Projekt pomaže producirati niskobudžetne dokumentarne filmove, nema honorara, no autori dobivaju mentore i tehniku, napomenuo je Sertić, dodavši da su na lokalnoj i državnoj razini aplicirali za financiranje kratkih dokumenarnih filmova, no bez uspjeha.

Voditelj Laboratorija, redatelj Nebojša Slijepčević, rekao je da projekt, od predprodukcije do distribucije, daje osnove početnicima, osobito u sredinama u kojima nema filmskih sadržaja, a kroz napredne radionice pomaže autorima koji već imaju neko filmsko iskustvo.

Film "Nepovratno" Igor Bezinovića prati trojicu sakupljača plastičnih boca sa zagrebačkih ulica, koji pričaju o svojoj svakodnevici, životnim stavovima vezanima uz prijateljstva, ljubavi, nadanjima, željama i mogućnostima.

Vlak na relaciji Zagreba i Ploča mjesto je radnje filma "Predsjednički vlak" Branka Vilusa. Iako povezuje dva grada u Hrvatskoj, ta željeznička linija prolazi gotovo cijelom Bosnom i Hercegovinom i tako postaje prostor u kojem se susreću pripadnici ratom razdvojenih naroda.

Filmovi su prikazani u sklopu 8. Revije amaterskog filma – RAF, koji se održava od 29. ožujka do 4. travnja u Zagrebu.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.