Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Proljetni frizerski trendovi

Hairstyle News festival ove će godine posjetiti Rijeku

Uz prvo proljetno sunce i toplinu, sada već tradicionalni vjesnik proljeća Hairstyle News festival ove će godine, po prvi puta, posjetiti Rijeku. Opće je poznato kako ženi malo toga treba više od odličnog frizera, a samo najbolji od njih će 22. i 23. ožujka predstaviti nove frizerske trendove u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Podizanje frizerske struke na višu razinu i edukacija frizera primarni su ciljevi ovog festivala, a organizatori su i ove godine pripremili vrhunski program koji se sastoji od poslovnih, stručnih i Look&Learn seminara, večernjeg programa i izložbeno promotivnog dijela. Zainteresirani profesionalci će na pet poslovnih seminara moći dobiti odgovor kako unaprijediti poslovanje pomoću uspješnog brandiranja, društvenih mreža te web i mobilnih aplikacija, a na osam stručnih show nastupa bit će im predstavljene inspiracije za trendove sezone proljeće/ljeto 2014. ‘Nova Essential Looks STYLE-TEC kolekcija za nadolazeću sezonu kombinira moderno sa opuštenim čime se ističe forma i struktura kose, te širok spetkar boja. Možemo reći da do izražaja dolazi kreiranje individualnih stilova. Tako danas na ulicama možete vidjeti različite dužine kose u kombinaciji s asimetrijom, kratkim šiškama i pastelnim nijansama. Novost iz Schwarzkopf Professionala za ovo proljeće/ljeto su metalik nijanse koje će isporučiti moderan, profinjen i jedinstven izgled. Gledajući cjelokupnu sliku, ovu godinu možemo nazvati godinom kreativnosti i izražavanja osobnog stila kroz boju i styling kose‘, osvrnuo se na nadolazeće trendove Schwarzkopf Professional edukator, Marko Zirdum.

Schwarzkopf-Professional-(2)Iz 4look akademije preporučuju nam Sticky Meches – ljepljive papirnate trake kojima se dobiva popularni efekt prirodnog preljevanja  jačih i nježnijih kontrasta. Prošlost su pramenovi s prugastim izgledom, a napokon smo dobili efekt boje kose, koji je sve popularniji u Hollywoodu. Imamo slobodu kreirati vlastitu tehniku, izgled sjena – pramenova i dubinu tonova. Posebnost ovog efekta leži u nježnom stapanju pramenova i osnovne boje čime se postiže toliko željeni prirodni izgled koji licu daje svježinu, toplinu i mekoću.

ZGAT Academy donosi nam REALFAKE kolekciju – tradicionalnost i klasiku radikalno preoblikovane u naizgled kaotične oblike nazvane Iracionalna struktura. Nose se sve dužine i teksture, a naizgled prirodnim bojama dodaju se detalji, koji donose posebnu razigranost i živahnost oblicima i kosi.

Keune na Hairstyle News festival dolazi s kolekcijom The Soft Touch, u kojoj prevladavaju meke, pastelne i karamel nijanse. Nova kolekcija sjeća na vječnu eleganciju i ljepotu te nevinu mladost, a fokusira se na blagost i mirnoću. Kolekcija Revlon Professionala Yes I do plijeni perfekcijom i emocijama, kroz koje će svaka žena moći doživjeti svoju priču iz bajke, a mladenke će se na poseban dan predavati ovoj posebnoj kolekciji.

HSN2014 vizual-1U sklopu festivala, održat će se i okrugli stol pod nazivom: Obrazovanje za stjecanje frizerskih kvalifikacija: jučer – danas – sutra!, na kojem će uvaženi gosti iz Hrvatske i Slovenije predstaviti trenutno stanje u hrvatskim srednjim frizerskim školama, slovenska obrazovna iskustva, te će proanalizirati eventualne mogućnosti za promjene i poboljšanja. Veliki broj zainteresiranih zasigurno će privući i show program Večer s frizerskim ikonama koji će se 22. ožujka održati na velikoj pozornici u sklopu večernjeg programa. Svaki od sedam frizerskih velikana predstavit će se 15-minutnim nastupom s jednim modelom na kojem će demonstrirati svoje frizersko umijeće. Ovu kremu frizerske struke čine Amir Bečirević i Mila Višnjić iz Zagreba,  Aleksandar Demić i Ratko Šobota iz Beograda, Mihaela Žavbi iz Ljubljane,  Mehmed Šabić iz Sarajeva te Zoran Vukčević iz Podgorice.

Već drugu godinu za redom generalni pokrovitelj festivala je Schwarzkopf Professional, a ove godine u svojstvu pokrovitelja tu su i Kemon, Subrina Professional i Revlon Professional. Zbog svoje korisnosti u edukaciji frizera, te samim time i razvoja frizerske struke, festival ima preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, isto kao i Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Poznat po savršenom mirisu i prirodnim sastojcima svakog proizvoda, L'Occitane nam je ovog proljeća donio novitete za kosu kao krunu svakog lica!

Darivanje

Kakvu god dužinu ili oblik kose imali, važno je da se trudite održati ju zdravom, a frizeri smatraju da je na tom putu važno...

Savjeti i preporuke

Kada je riječ o ljepoti kose, tijela i kože, L'Erbolario nudi širok spektar proizvoda koji će vam pomoći da postignete besprijekoran izgled.

Savjeti i preporuke

Nova linija Molecular Bond Repair je predstavljena i u Hrvatskoj i od sada je dostupna u svim drogerijskim lancima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.