Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Bogatstvo Madagaskara

Prekrasnoj otočnoj državi u Indijskom oceanu teško možete odoljeti.

Dovoljno vam je samo pogledati nekoliko fotografija „crvenog otoka“ i ako se kolebate ići na Madagaskar ili ne, bit će: "Da idemo i to odmah!"

Glavni grad Republike Madagaskar je Antananarivo. Nalazi se u samom srcu otoka, a najveći gradovi na obali su Tolanaro, Toliara, Morondava, Toamasina i Mahajanga.

Prekrasna i netaknuta priroda

Klima se može podijeliti samo na dva godišnja doba – sezonu kiša od studenoga do travnja te sušnu sezonu od travnja do listopada. Prosječna godišnja temperatura je 20 stupnjeva Celzijusa na visoravni te 30 stupnjeva Celzijusa na obali.

Na otoku živi oko pet posto svih životinjskih i biljnih vrsta na Zemlji, ali najpoznatiji su zasigurno lemuri. Hladovinu će vam raditi velika stabla baobaba, čak 80 posto biljnog i životinjskog svijete na otoku su endemi.

Korisne informacije

Službena valuta je malgaški arijari (MGA), 1 EUR = 2500 ariarija, a vremenska razlika je +1/+2 sata u odnosu na Hrvatsku.

Cijepljenje nije potrebno no preporuča se cijepljenje protiv žute groznice te profilaksa protiv malarije. Cijepiti se možete u Zavodu za javno zdravstvo.

Električni napon je 220 V, ali vam je potreban adapter s tri konektora namjeravate li koristiti svoje male aparate (sušilo za kosu, aparat za brijanje i sl.).

Madagaskar je neovisan od 1960. godine, no ostala je francuska ostavština jer su službeni jezici malgaški i francuski. Stanovništvo se dijeli u dvadesetak srodnih etničkih grupa od kojih su najbrojniji Merina, čiji je jezik poslužio kao osnova za standardni.

Madagaskar pripada skupini 20 najsiromašnijih zemalja svijeta.

Iće & piće


Za nekih 1300 ariarya možete pojesti tanjur riže, laoka (malajski prilog koji ide uz rižu nešto poput piletine, grah ili svinjetina i rižina voda, a za samo 200 ariarya više dobit će te i malu čašu domaćeg jogurta.

Ulična hrana su banane i kolač od riže, koji se zove i madagaskarski kruh. Ako se odlučite jesti vani jedite samo dobro termički obrađenu ribu i meso, povrće treba jesti kuhano, a voće oguljeno
Preporuča se voda u bocama te ako idete u posjetu ruralnim područjima svakako ponesite koju bocu viška kako ne bi ostali žedni. Jedina sigurna tekućina uz vode iz boca je također rižina vodica, odnosno voda u kojoj se kuhala riža.

Kavu će vam domaćini ručno pripremiti te pošteno zasladiti.

Od alkoholnog pića na ponudi je madagaskarsko pivo, domaći rum, creme de coco i to u raznim varijacijama.

Što nude putničke agencije?

Cijena putovanja je 16.390 kuna plus takse oko 2665 kuna. Cijene takse za zračne luke mogu varirati tako da to nije fiksa tarifa. Termin putovanja je od 1. svibnja do 9. svibnja ove godine.

Cijena uključuje prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Pariz – Antananarivo – Pariz – Zagreb, smještaj u hotelima i lodgevima sa 3 ili 4 zvjezdice, obroke prema programu, transfere, unutarnji let na Madagaskaru Tuléar – Antananarivo, razglede prema programu, pratnju vodiča na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na Madagaskaru te troškove organizacije i prodaje.

Cijena ne uključuje zrakoplovne pristojbe oko 2600 kuna, izlete, napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače, vizu za Madagaskar, osobne troškove i putno osiguranje.

Viza za Madagaskar izdaje se po dolasku u zračnu luku Antananarivo. Cijena vize je 60 eura, a plativo je na licu mjesta. Za dobivanje vize potrebno je ispuniti obrazac, priložiti jednu fotografiju, a putovnica treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana izlaska s Madagaskara.

Ovo su uvjeti za agencije Go Atlas Airtours (Samobor), Jammak putnička agencija, Bravo putovanja,

Adriatica.net nudi vrlo sličnu ponudu, samo s nekoliko izleta više. Za jednokrevetnu sobu cijena je 2468 eura.

U svakom slučaju ispod 16 tisuća kuna nećete proći, ali barem možete pogledati koje izlete nudi pojedina agencija.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Putovanja

Neki ga zovu i balkanskim Berlinom, jer je atmosfera na svakom koraku inspirativna, a energija koju ovdje osjećate gotovo zarazna

Putovanja

Radnja druge sezone premjestila se s Havaja na sjeveroistočnu obalu Sicilije, a objavljeno je da će se treća sezona, za koju postoje velika očekivanja,...

Putovanja

Putovanja su nova iskustva koja nas čine cjelovitima jer se hranimo pozitivnim emocijama.

Putovanja

Provela sam tri dana i dvije noći u stogodišnjoj stanciji Sparagna, učeći kako napraviti domaće njoke i istarsku maneštru od bobići dok osluškujem tišinu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.