Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Zagorski filmski festival

Tabor film festival ove godine će se od 1. do 5. srpnja održavati u Zaboku i okolici.

– Zbog opsežni radova i rekonstrukcije krovišta te arheoloških istraživanja ove godine nismo u mogućnosti održati 7. Tabor Film Festival na njegovoj službenoj lokaciji u Velikom Taboru već je Festival premješten u obližnji grad Zabok i njegovu okolicu,- rekao je za She.hr direktor festivala Nenad Borovčak.

Osim Zaboka određeni dijelovi programa će se odvijati u Tuhlju (Terme Tuhelj), Krapini (Hušnjakovo) i u Dvorcu u Sv. Križu Začretju.

Otvaranje TFF-a!


Festival će otvoriti film Gorana Odvorčića “Ciao Mama” koji nakon borbe za Zlatnu Palmu sada se nalazi u „borbi“ za Veronikinu Lubanju. Film ravnopravno sudjeluje i u međunarodnoj konkurenciji.

Program ovogodišnjeg TFF-a se sastoji od zanimljivog filmskog programa sa domaćom i međunarodnom konkurencijom koju će ocjenjivati članovi međunarodnog žirija.

Uz to nude se mnogobrojne zanimljive radionice, popratni program, a na kraju i glazbeni program koji će se održavati u Termama Tuhelj.

– Žiri se sastoji od tri filmaša u svakoj od konkurencija. Britanski redatelj Osbert Parker, splitski animator Veljko Popović, te mađarsko-poljski redatelj animacije
Tomek Ducki odlučivati će o pobjedniku u međunarodnoj konkurenciji dok će irski redatelj Ronan O’Leary, režiserka Aleksandra Urošević i hrvatski režiser Daniel Kušan odlučiti o tome tko će pobijediti u domaćoj konkurenciji, – rekao je Borovčak.



Za nagradu „Veronikina lubanja“ će se boriti 48 filmova iz 24 zemlje, te još 18 filmova iz Hrvatske.

– Program međunarodne konkurencije biti će koncipiran u pet blokova. Svaki od njih ima i svoj tematski naziv. Tako će prvi na redu biti blok “Izazovi i sukobi”, a prate ga “Čudno ili čarobno”, Na rubu”, Ljudski faktor” i “Od mladosti do odnosa, – objasnio je direktor festivala.

Domaća konkurencija je koncipirana u tri bloka filmova sa temama žene, muškarci i društvo.

Radionice za đake i studente

Radionice će se odvijati u „Zelenoj dvorani“ u Zaboku te u muzeju Evolucije na Hušnjakovom u Krapini.

– Pripremili radionice kostimografije, osnove filma, pisanja scenarija, Cut-out i kompjuterske animacije, koje će voditi prijatelji Festivala i neki članovi žirija kao što su Osbert Parker, Ronan O’Leary, Daniel Kušan i još neki, – ispričao je Borovčak.

Popratni program

Novost ovog festivala su matineje dječjih filmova koji predstavljamo u suradnji s DND Zabok.

Program filmova koji su još nastali za DDR-a pod nazivom „Subverzivne strategije između undergrounda i tajnih službi“. Ovim programom Tabor Film Festival obilježava dvadesetu obljetnicu rušenja Berlinskog zida.

Uz to biti će upriličene i retrospektive proslavljenog irskog redatelja Ken Wardropa i filmove britanske redateljice Mirande Pennell. Biti će i prikazani filmovi sa ovogodišnje Revije amaterskog filma RAF i kratki angažirani video-klipovi i TV reportaže koje su snimane na akcijama u Hrvatskoj tijekom 2008. i 2009. godine u sklopu programa Restart – Male aktivističke priče.

Tabor Film Festival gostuje u Termama Tuhelj

U Termama Tuhelj bit će prikazan Filmski Program na unutarnji bazenima u
petak (3. srpnja u 21 sat) i subotu (4. srpnja u 21 sat). Isti program biti će prikazan u Sv. Križu Začertju – dvorac obitelji Mršić-Flögl i u Krapini – Muzej Evolucije.

Za kraj svake večeri pripremljen je i glazbeni program koji će se održavati u Termama Tuhelj. Nastupiti će DJ Barbury Bo1 (Zagreb), POPsimonova (Sisak) electro, industrial, techno, FREE the BASS by Trip to Zion dj’s (reggae,dub,dubstep,jungle,…), DJ Zoltan Butler – Wienna unerground,deep house, ecletict beats, jazzy detroit, DJ Bambi (deMODE) i R Twizz, The Hottest Unsigned in NY – hip hop.



Tabor Lokalno

– Ove sezone po prvi put TFF se okrenuo lokalnom filmskom stvaralaštvu, predstavljajući mladu i nezavisnu filmsku organizaciju Studio Nezavisne Produkcije, – objašnjava Borovčak.

Tako će zadnji dan festivala biti prikazana premijera filma „CSI: Croatia“ mladog redatelja Marioa Kroga.




Izložbe i glazba

Uz sve to biti će postavljene i dvije izložbe “The Strangers” fotografa Krešimira Zadravca i izložba Edite Pecotić „Temporary (Internet) Files“.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Zanimljivosti

Prema široko prihvaćenoj definiciji, medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih poruka u različitim oblicima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.