Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Mikro ideje za maksi učinak

Sezona je modnih ekstrema – uz ljetne kombinacije "mikro" dimenzija dizajneri predlažu upadljiv accessorize.

Tijesno, usko i oskudno – moto je kojega su se pridržavali dizajneri lansirajući ovosezonske modne prijedloge.

Gipkost i vitkoća osobine su koje lako pronalaze mjesto unutar ovakvog modnog izraza, makar se i dalje pazi na proporcionalnost ne zanemarujući ukupni estetski dojam figure.

Odjevni predmeti sada ne mini već mikro dimenzija, najatraktivniji su u varijantama minijaturnih košulja i suknji, lepršavih bolero kaputića, "baby doll" haljina i nezaobilaznih ultrakratkih šorceva. Efekt izgleda na tkanini naglašavaju pridodani detalji i linije koje podvlače draž i eleganciju (kristalne kopče, zaigrani porubi, lanci i maštovito vezane vrpce). Ne nedostaje retro stila osamdesetih godina – sada prilagođenog novim linijama i proporcijama.

Makro ili mikro?

Ovo je, međutim, i sezona modnih ekstrema. Protutežu oskudnoj odjeći i malim "komadima" dizajneri pronalaze u ekstravagantnim i upadnim modnim detaljima "makro" veličina. Svoju kulminaciju dobivaju tako neizostavni top detalji sezone: naočale velikih ovala, predimenzionirane torbe te sandale vrtoglavo visokih potpetica.

S druge strane, nose se golemi, ali i sasvim mali "punky" šeširi ili pisma torbice nasuprot torbama nalik putnim kovčezima…

Sve je lepršavo i slobodno u šik varijantama bez kreativnih ograničenja.

Kupaći kostimi ili večernja odjeća – svejedno je. Atraktivnost modelu osigurava razigrani miks neobičnih teksture i uzoraka materijala, pa u tom slučaju vrijedi savjet – ne pretjerujte s detaljima.

Ako je 60-ih minijaturna odjeća predstavljala emancipaciju žena, 80-ih simbolizirala razmetljivost i ekstravaganciju, u novom je tisućljeću otkrivanje kože sinonim razigranosti, neobuzdanosti i vječne modne provokacije.



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen.

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Beauty report

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura.

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.