Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Marijana Perinić: Ženska priča se širi i na druga područja

Stand-up komičarka i spisateljica Marijana Perinić iza sebe ima više od 400 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije.

Stand-up komičarka i spisateljica Marijana Perinić iza sebe ima više od 400 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije. Pokrenula je prvi tematskim stand-up comedy show u regiji o muško-ženskim odnosima Štiklom u mozak, loptom u dupe, koji već godinama bilježi izvanredan uspjeh.

Draga Mare, mi smo se davno srele na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Znaju li tvoji „podanici“ taj podatak?

Moji podanci znaju taman ono što bi trebali znati, a to je da sam PreCjednica Svemira, i to Svemoguća! Chuck Norris mi nije ni do koljena! (Smijeh…)

Nikad nismo pričale o tome, ali od kuda u komičarskim vodama? Može li se od toga živjeti?

Sjećam se da sam na dan diplome, i to na Financijama, svom profesoru svečano obećala da nema šanse da ću ikad raditi u banci. Dobro, tada s 22 godine, nisam ni očekivala da ću raditi sve ovo – pisat, voditi, biti komičarka, ali sam definitivno znala da biti okružena s ljudima.

Stand up komedijom sam se počela baviti na nagovor nekadašnje komičarske skupine SVE 5. Trebalo je par godina da me nagovore da se popnem na stage, a sada mi se čini da je ta 2007. bila tek nedavno, a kad ono, već je prošlo punih 9 godina!

Samo od stand upa-a se može živjeti samo i isključivo ako se samo s tim i po cijele dane baviš. A kako ja kombiniram barem 6 poslova u isto vrijeme, jer me 100 stvari zanima, tako da nikad nisam ni probala živjeti samo od toga. Jednostavno me “specijalizacija “ bilo kakve vrste ne zanima, jer mislim da je život prekratak i prebogat da bih imala interesa samo za jedno.

MARIJANA_PROMOCIJA-51

Razumijem to o specijalizaciji… Nego, medijski smo pratili tvoj projekt Ženska priča. Odmah da ti kažemo da želimo sudjelovati i u budućim Pričama. Kakvi su daljnji planovi?

Plan je da se širimo na regiju, uz brojna gostovanja, a kako smo do sada ugostili jako puno hrvatskih autorica, bilo iz područja beletristike ili publicistike, projekt  Ženska priča se širi i na druga područja, tako ću od nove sezone ugošćavati i uspješne redateljice, voditeljice, glumice, pjevačice, poslovne žene….

Meni je samo bitno da su one danas uspješne zbog svoje pameti, rada, upornosti i kreativnosti, dakle “instant zvjezdice” ili “ starlete bez pokrića “ nikada neće naći svoje mjesto u Ženskoj priči.

Ne možemo a ne osvrnuti se na tvoju treću knjigu „Jesi online“. Ja jesam. Stalno sam online. Koja je ideja romana?

Ideja je ukazati našem društvu koliko smo svi postali ludi, poremećeni i ovisni s tim konstantnim tipkanjem i buljenjem u mini ekrane, umjesto da se družimo, pijemo pive, gledamo u oči i živimo život… Nisam protiv moderne tehnologije, ali samo ako se ona koristi za kratkoročne dogovore ili početna upoznavanja. Sve ostalo spada u težu poremećenost društva, jer nam život prolazi mimo nosa, stoga bi poruka knjige bila u najkraćim crtama “ Više gledanja i manje tipkanja”.

Što si nam pripremila za jesen?

Širim se, hahahaha. Kako u oblinama, tako i u projektima. Plan je sve moje projekte, od stand up comedy showa “ Štiklom u mozak, loptom u dupe”, predstave “ PreCjednica”, večeri “ Ženska priča” i trećeg romana “ Jesi online?” promovirati i proširiti na cijelu regiju. Krećem sa Srbijom, a gdje će me priča odvesti – samo nebo zna…

I onako, za kraj, kao pravi intervju za posao, gdje se vidiš za 5 godina? Ono neka televizijska emisija?

Ne znam gdje se vidim za 5 dana, a kamoli za 5 godina. Nekako sam pristaša one slavne: “Najljepše stvari se događaju kad ih najmanje očekuješ”.

Ne propustite

Zanimljivosti

Voditeljica, komičarka i spisateljica Marijana Perinić će u petoj ovogodišnjoj epizodi popularnog talk-showa Ženska priča, i to na temu USUSRET MAJČINOM DANU, ugostiti pjevačicu...

Zanimljivosti

Svestranost, talentiranost, kreativnost i multitasking samo se neke od tema o kojima se sinoć strastveno pričalo.

Zanimljivosti

Novo izdanje Ženske priče održat će se u klubu hrvatskih glazbenika SAX! (Palmotićeva 22, Zagreb), u srijedu 10. travnja  2024 u 20 sati, a sav...

Zanimljivosti

Ovogodišnja, druga po redu, Ženska priča sinoć je rasprodala Sax! Iako inače prevladava ženska publika, ovog puta to nije bio slučaj.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.