Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Bečki MuseumsQuartier

Beč imam status jednog od najvećih gradova kulture.

To dokazuje i velikim brojem muzeja koje se u njemu nalaze. Ponuda više od 100 bečkih muzeja seže od zbirki svjetskog formata sve do posve malih i kurioznih muzeja.

Pored u cijelom svijetu dobro poznatih muzeja kao što su npr. bečki muzeji-blizanci tj. Muzej povijesti umjetnosti i Prirodoslovni muzej te izložbeni prostori dvoraca Schnönbrunn i Belvedere ili galerije Albertina u Beču možete pogledati između ostalog i pomalo skurilne zbirke, kao što su one bečkog Muzeja kontracepcije ili Saveznog patološko-anatomskog muzeja u zgradi nekadašnje bečke duševne bolnice.

No jedan od najzanimljivijih bečkih muzejskih projekata je zasigurno muzejski kompleks MuseumsQuartier koji je ujedno i jedan od deset najvećih svjetskih kulturnih areala.

Ljetni tjedni kazališta i glazbe

MuseumsQuartier u čijem se kompleksu u 18. i 19. stoljeću nalazile dvorske konjušnice spaja barokna zdanja s novim arhitektonskim tekovinama te kulturne ustanove svih veličina i usmjerenja u jednu spektakularnu cjelinu.

Spektar ponude MuseumsQuartiera seže od velikih umjetničkih muzeja, kao što su Leopold Museum i MUMOK, Muzej moderne umjetnosti, preko galerija suvremene umjetnosti, poput KUNSTHALLE, do festivala koji se održavaju unutar muzejskog kompleksa.

Najpopularniji među njima su tradicionalni bečki tjedni glazbe i kazališta, poznatiji pod nazivom “Wiener Festwochen” te festival suvremenog plesa “ImPulsTanz”, koji je otvoren 16. srpnja upravo u unutarnjem dvorištu ovog kompleksa.

Osim toga u sklopu MuseumsQuartiera se nalazi i centar suvremenog plesa, produkcijski studiji novih medija, umjetnički ateljei, umjetničke i kulturne ustanove s programima za djecu te mnogobrojni kafići i restorani, što ponudu bečkog muzejskog kompleksa čini jedinstvenom u cijelom svijetu.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Putovanja

Gotovo sve turističke atrakcije imaju brojne pozitivne recenzije, ali i mnogo negativnih pa se često pitate je li neka vrijedna posjete.

SheRULES

Arty party u galeriji je interaktivna, iskustvena, prodajna izložba umjetnina; slika, stakla, keramike i dr., ali za razliku od klasične izložbe s malim iznenađenjem.

Putovanja

Neki ga zovu i balkanskim Berlinom, jer je atmosfera na svakom koraku inspirativna, a energija koju ovdje osjećate gotovo zarazna

Putovanja

Radnja druge sezone premjestila se s Havaja na sjeveroistočnu obalu Sicilije, a objavljeno je da će se treća sezona, za koju postoje velika očekivanja,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.