Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Modni ormar: Kostimi

Izložba odjeće iz kazališnih predstava.

U sklopu manifestacije Modni ormar koja se održava četvrtu godinu zaredom, u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj ulici otvorena je nesvakidašnja izložba nazvana Kostimografija. Na jednom mjestu može se vidjeti odjeća iz kazališnih predstava koja je bila profesionalni izazov za četiri mlade dizajnerice, bivše studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Postav čine kostimi, skice i fotografije Ivane Bakal, Dženise Pecotić, Marije Šarić Ban i Elvire Ulip. Povezuje ih i činjenica da su se velikim dijelom ili u cijelosti svog profesionalnog djelovanja posvetile kostimografiji i na tom polju ostvarile značajne rezultate.

Izložba traje samo tri dana pa ako ste propustili današnje otvorenje, možete još samo sutra i prekosutra iz blizine razgledati odjeću za scenu. Evo što čini postav.

Dženisa Pecotić:
Ipak je san (balet), HNK Zagreb, 2009.
Ljubavni napitak (opera), HNK Osijek, 2004.
Dama s kamelijama (balet), HNK Zagreb, 2008.

Ivana Bakal:
Spelancija od Stanca, Glumačka družina Histrion, 2007. (skice i fotografije)
Vesela udovica, HNK Osijek, 2007. (fotografije)

Elvira Ulip:
Svečana večera u pogrebnom poduzeću, GK Komedija, 2008.

Marija Šarić Ban:
Potjeh, Zadarski plesni ansambl (ZPA), 2006.



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Svi znamo kako je ponekad teško pronaći beauty salon koji ima slobodan termin upravo kada nama to odgovara – tome doskače FOREO, svjetski skin-tech...

Darivanje

Osjetite auru i intrigu novog Avon parfema i prepustite se magiji mjesečine koja će vas dugo nositi na svojoj svjetlosti – daleko, daleko, sve...

Savjeti i preporuke

Predstavljamo The Elements, uzbudljivu novi kozmetički brend na tržištu koji kombinira znanost s prirodom kako bi stvorili specijalizirane formulacije za njegu kože.

Fashion report

Novom kampanjom Answear želi naglasiti svoje pozicioniranje kao brend koji se usredotočuje na visokokvalitetne proizvode i odabrane premium brendove.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.