Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks i osjećaji

A što kada se muškarcu „ne da“?

I žene su napaljene. I muškarci nisu raspoloženi.

Žene i seksualnost kao da ni danas ne idu u istoj rečenici. I dalje se muškarci smatraju seksualnim bićima, i dalje muškarci broje žene kao trofeje. Žene se s druge strane osuđuju i nazivaju pogrdnim imenima ako imaju nekoliko partnera, ako su seksualno izražene, ako je nedajbože, prevare muškarca. To je društveno neoprostivo. Kako mnogi muškarci i danas govore – žena u minici i atraktivnom izdanju traži silovanje, zar ne?

Koliko god se potiče na jednakost, čak su, vjerojatno nenamjerno, mediji isto stigmatizirali žene. Naime, jedna od najčešćih tema jest kako žena reći muškarcu ‘ne’, na pristojan način, da ga ne povrijedi, što nikako ne smije reći muškarcu (jer opet, povrijedit će se njegov ego). Još zanimljivija činjenica od ovoga je kako same žene podržavaju takve teme. Ispod komentara na takav tekst, žene će podržavati napisano, davati svoje ideje kako mu reći da nije raspoložena za seks, a ujedno će biti vrlo sarkastične i zločeste prema onima koje imaju seksualni život.

Zašto je sramota voljeti seks?

Možda će netko smatrati licemjernim što to dolazi od žene, ali nas, žene, iskreno možemo podijeliti na dvije skupine: one koje uživaju u seksu i one koje ne. Zašto žene ne (znaju) uživati u seksu? Mnogo je razloga – možda su imale neugodna iskustva, možda su odrasle u konzervativnoj obitelji, možda su okružene i prijateljicama kojima je to tabu tema… Postoji mnogo možda. Međutim, niti jedan razlog ne opravdava ženine pogrdne komentare prema drugoj ženi – jer ona zna uživati u seksu. Davno smo naučili kako naši komentari i ponašanje prema drugome reflektiraju naše nezadovoljstvo.

Nije sramota da žena voli seks, da uživa u njemu. Nebitno, bilo to s partnerom kojeg voli ili ima površnu vezu samo zbog potreba. Muškarci to rade. I žene to rade. Muškarci isto tako nisu uvijek raspoloženi za seks. Neki čak imaju manje izraženi libido nego što bi željeli priznati.

Možemo slobodno reći da odrastamo s tim lovačkim pričama dječaka, pa i kasnije muškaraca, koji silno žele nezasitnu ženu u krevetu jer time pokazuju koliko oni mogu izdržati. No, istina je da je većini muškaraca takva žena previše.

Muškarci su isto pod stresom i pritiskom. Možda rade fizičke poslove pa su iscrpljeni, možda i njih šef maltretira na poslu pa su emocionalno na nekoj drugoj frekvenciji. Možda imaju obiteljskih problema, financijskih, zdravstvenih… Možda piju previše alkohola pa ne mogu dobiti erekciju.

Kako onda muškarac kaže ženi ne?

U nekim će ženama to utjecati na samopouzdanje. Neke će se povući u sebe, a neke će potražiti utjehu u tuđem zagrljaju. Površinski, svi izjednačavaju žene i muškarce, a istovremeno licemjerno rade ogromnu razliku.

I žene su napaljene. I muškarci nisu raspoloženi. Nisu samo žene te kojima se ‘ne da’. To je nešto što obje strane moraju prihvatiti. Još važnije – žene trebaju naučiti guštati u svojoj seksualnosti. Zašto? Jer ako vam se sviđa sladoled od vanilije, vjerojatno vam se sviđaju i drugi okusi.

Ne propustite

Horoskop

A kakve smo kao ljubavnice, saznajte u simpatičnim recima...

Život u dvoje

Zašto je i dalje toliko kontroverzno da neke starije žene vole mlađe muškarce?

Seks

Moderni uređaji za užitak značajno su se razvili, dajući prednost diskreciji, prenosivosti i funkcionalnosti.

Seks

Neuhvatljiva, a za neke i kontroverzna područja, dugo su bila nešto poput svetog grala seksa. No, jeste li ikada čuli za A-točku?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.