Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

She Book Club

Adopta objavljuje slikovnicu o posvojenju Lastin novi dom

Lastin novi dom – naziv je slikovnice koja će uskoro izići iz tiska u izdanju Adopte, udruge za potporu posvojenju.

Lastin novi dom – naziv je slikovnice koja će uskoro izići iz tiska u izdanju Adopte, udruge za potporu posvojenju.

Slikovnica donosi dirljivu priču sa spektrom snažnih emocija o lasti Vlasti koja sanja obitelj.

„Željeli smo stvoriti slikovnicu o posvojenju po mjeri najmlađih. Lastin novi dom dobro će doći posvojiteljima koji sa svojom djecom žele razgovarati o posvojenju, ali i svim drugim roditeljima koji svojoj djeci žele približiti tu temu“, rekla je Dorja Mučnjak, zamjenica predsjednice Adopte i urednica slikovnice.

Lastin novi dom deseta je knjiga Marijane Križanović.

Inspirirali su me roditelji posvojitelji, njihove hrabre priče i velika srca, a neke od njih poznajem i osobno. Na hrvatskom jeziku nema puno slikovnica koje se bave ovom izuzetno značajnom temom i to me dodatno motiviralo. Spoznaja što posvojenje znači djeci bez topline roditeljskog doma, dala mi je veliku inspiraciju za pisanje“, kazala je spisateljica za djecu Marijana Križanović.

Kako bi tema bila što bliskija djeci, u slikovnici se pojavljuju likovi iz životinjskog svijeta.

Njih je vješto, ali s posebnim senzibilitetom za temu posvojenja naslikala Dubravka Kolanović.

Spisateljica Križanović o radu ilustratorice je rekla: „Ilustracije su se jednostavno sljubile sa stihovima. Iz njih izviru nevjerojatna toplina i nježnost.“

Slikovnica Lastin novi dom bit će predstavljena u studenom – mjesecu posvojenja.

___________________________________________________________________________________________

O Adopti:

Udruga za potporu posvajanju Adopta nevladina je neprofitna organizacija koju su osnovali posvojitelji i potencijalni posvojitelji. Cilj udruge je da u suradnji sa stručnjacima, institucijama i osobama iz prakse djeluje na stvaranju pozitivnog, ugodnog i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvojenjem.

Više

She Book Club

„Ured za izgubljene stvari“, topla obiteljska priča o stvarima koje gubimo i onima koje ne možemo izgubiti, šesta je audio slikovnica u Mozaikovoj slušaonici.

She Book Club

Zagrebačko kultno mjesto Velvet, u koje možete doći predahnuti od užurbane svakodnevnice, okupio je brojne prijatelje i posjetitelje na promociji knjige „Djevojčica i čarobna...

She Book Club

Andersen često piše o malom, skromnom, ali lijepom cvijeću koje raste pored puta, a koje je kontrastno oholu vrtnom cvijeću, s tipičnim ljudskim osobinama...

She Book Club

Prva slikovnica iz novopokrenute biblioteke Slatkopedija vodi vas u potragu za čarobnim keksićima koja će rezultirati važnim životnim poukama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.