Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/people">People photo created by Dragana_Gordic - www.freepik.com</a>

Duh i tijelo

Ah, sve te naše frustracije!

Ogorčenosti se možete osloboditi samo ako ćete shvatiti njenu bit i živjeti jednostavnim životom, što je nevjerojatno bogatstvo.

Nekada jednostavno poželimo da postoji neki čarobni štapić koji bi riješio sve naše probleme. Sve krene u pogrešnom smjeru i teško se nosimo s tim, a kao i da se cijeli svijet urotio protiv nas. I ne možemo ubrzati vrijeme kako bismo našli svjetlo na kraju tunela.

Osjećaji poput uvrijeđenosti znaju trajati dugo, ti okovi vam ne daju disati. Ogorčenosti se možete osloboditi samo ako ćete shvatiti njenu bit i živjeti jednostavnim životom, što je nevjerojatno bogatstvo. U ljudskoj prirodi je da se s neispunjenim očekivanjima teško nosimo i mirimo.

Odakle dolazi osjećaj gnjeva?

Nezadovoljstvo se javlja kada netko ne ispuni vaša očekivanja. Međutim, ta očekivanja su često uzaludna:

  • Očekujete da će voljeni čovjek sam shvatiti kada vam je potrebna njegova pomoć i pažnja i mislite da ne morate o tome govoriti naglas.
  • Očekujete da se otac djeteta sjeti kada dijete ima predstavu u vrtiću / školi i uvrijeđeni ste što je zaboravio na to.
  • Očekujete da vam roditelji pomognu u oko djece, a oni vam kažu da su oni sami podigli svoju djecu.
  • Očekujete da prijatelji shvate vaše probleme, a oni su okupirani rješavanjem svojih.

Postoji još puno primjera, ali u svakom od njih postoji neopravdano nadanje, i na kraju – gorko razočaranje. Što više nešto očekujete, duže će vas vaše nezadovoljstvo držati.

Odakle dolaze očekivanja?

Ljudi koji se često uvrijede, nesvjesno vjeruju da im svi oko njih uvijek moraju izaći u susret:

  • Muž vam mora donijeti kavu u krevet svako jutro…
  • Djeca moraju slušati i vrijedno učiti…
  • Prijatelj mora biti tu, u teškim vremenima…
  • Roditelji moraju voljeti i podržavati djecu…
  • Šef vam mora dati povišicu…

Što trebate shvatiti?

Kada se događaji počnu odvijati suprotno našim težnjama, osoba doživljava veliko razočarenje. Razlozi se često traže van samog problema i gotovo uvijek pronalaze! Ali, malo je vjerojatno da će netko shvatiti što je razlog tome.

Vrtimo se u bezizlaznom krugu očekivanja i frustracija, sve dok ne shvatimo kako nam jedini izlaz pruža razumijevanje besmislenosti pretpostavljanja da znamo kako će se ponašati netko drugi. Postavljajući velika očekivanja, stvaramo potrebu kontroliranja. Ograničavamo se, vežemo se, umjesto da prihvaćamo sebe i svijet oko sebe.

Kada se uvrijedite, vi sami sebe podređujete tako što očekujete da ćete od druge osobe dobiti ono što sami sebi niste dali.

Izvor: edukacija.info

Ne propustite

Duh i tijelo

Što biste dodali popisu? Što bite trebali učiniti da biste bili sretni?

Suncokreti na oblacima

Jesam li ja žena i supruga po njegovim parametrima da bih isto to mogla tražiti od njega?

Drama Queen

Očekivanja su zlo. Možda to znate i sami. Čine nas lošim, zlim, zajedljivim i zavidnim ljudima koji se guše u vlastitoj frustraciji.

Drama Queen

Iskrenost je postala opasna. Ugrožen si ako si iskren.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.